Tolkien verkent Middle-earth verder in ongeziene essays

Goed nieuws voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de verhalen van JRR Tolkien over Middle-earth. Want meer dan 25 jaar na het overlijden van de auteur, wordt een collectie essays over de fictieve wereld van Tolkien gepubliceerd. The Nature of Middle-earth verschijnt volgende zomer.

Het is niet de eerste keer dat er nieuw materiaal van JRR Tolkien verschijnt sinds hij overleden is, in 1973. Uitgeverij HarperCollins publiceerde de voorbije jaren onder andere al The Children of Húrin, Beren and Lúthien en The Fall of Gondolin.

The Nature of Middle-earth

Het is diezelfde uitgeverij die The Nature of Middle-earth zal uitbrengen in juni 2021. “Voor Tolkien was Middle-earth een deel van een hele wereld die hij wilde verkennen”, klinkt het bij HarperCollins. “Wat hij in The Nature of Middle-earth schrijft, toont de reizen die hij ondernam om z’n eigen unieke creatie beter te begrijpen.”

In de collectie essays heeft de The Hobbit-schrijver het over een heleboel verschillende dingen. Het gaat onder andere om de onsterfelijkheid van Elven en reïncarnatie, de goddelijke geesten in Middle-earth en zelfs over welke personages nu precies baarden hadden.

Essays bewerken

De essays van de The Lord of the Rings-schrijver zullen een beetje bewerkt worden. Carl F Hostetter zal dat doen. Hij is een expert in Tolkien en is het hoofd van de Elvish Linguistic Fellowship. Dat doet ie naast z’n vaste job als computeringenieur bij NASA.

Hostetter werkte eerder al jarenlang samen met Christopher Tolkien, de jongste zoon van JRR Tolkien. Die was verantwoordelijk voor alles dat na de dood van z’n vader gepubliceerd werd. Christopher Tolkien overleed in januari van dit jaar op 95-jarige leeftijd.

Meer
Lees meer...