Left Right
scrollTop top

‘The Lord of the Rings’-Sméagol leest ‘The Hobbit’ in één ruk voor: 12 uur lezen voor het goede doel


The Lord of the Rings The Hobbit Andy Serkis Voorlezen Gollum Smeagol
© The Lord of the Rings

Goed nieuws voor fans van The Lord of the Rings en The Hobbit die vrijdag (en zaterdag) nog niets te doen hebben. Want Sméagol-acteur Andy Serkis zamelt dan geld in voor het goede doel, op een lockdown-proof manier! Hij gaat The Hobbit in één ruk live voorlezen. Dat “voorleesmomentje” zal ongeveer twaalf uur duren.

Net zoals vele andere wereldsterren zet ook Andy Serkis zich graag in voor het goede doel. De acteur, die we vooral kennen als Sméagol of Gollum uit de The Lord of the Rings-verhalen, organiseert op vrijdag één van de meest lockdown-proof inzamelacties ooit.

Hobbitathon

“Zovelen onder ons hebben het lastig met de isolatie tijdens de lockdown“, schrijft hij. “In deze moeilijke tijden wil ik jullie meenemen op één van de mooiste fantasy-avonturen ooit geschreven, een 12 uur durende armstoelmarathon doorheen Middle Earth.”

“Vrijdag om 10 uur (da’s 11 uur in België, red.) start m’n marathonlezig van The Hobbit – van cover tot cover. Het hele boek. Een Hobbitathon!” Het boek van J.R.R. Tolkien verscheen al in 1937 en werd in drie delen verfilmd.

Goede doelen

Wie wil genieten van het ongeveer 12 uur durende voorleesmoment, moet er wel iets voor over hebben. De link naar de livestream zal namelijk te vinden zijn op de GoFundMe-pagina van de Hobbitathon.

Het ingezamelde geld gaat naar twee organisaties. Eén daarvan is het overkoepelende NHS Charities Together. Da’s een verzameling van alle officiële Britse goede doelen in de gezondheidssector. Daarnaast gaat een deel van het geld ook naar Best Beginnings.

Die organisatie ondersteunt baby’s, kleuters, gezinnen die een kindje verwachten en jonge ouders en probeert de ongelijkheid in het Verenigd Koninkrijk zoveel mogelijk weg te werken. Andy Serkis is al jarenlang ambassadeur van die organisatie.

Speciale verrassing

De Sméagol-acteur spoort fans aan om zoveel mogelijk donaties te doen voor en tijdens z’n lezing. “Als we ons doel van 100.000 pond (een kleine 115.000 euro, red.) bereiken, zou er later in onze reis wel een speciale verrassing kunnen komen”, hint hij.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810