Tom Cruise razend op crew ‘Mission: Impossible 7’ die coronaregels niet volgen: “Doe het fucking nooit meer!”

Er is een audiotape uitgelekt van een furieuze Tom Cruise op de set van Mission: Impossible 7. Toen die twee crewleden op minder dan twee meter van elkaar zag staan, schold hij hen minutenlang de huid vol. “Als ik je dat nog eens zie doen, you’re fucking gone!”, riep Cruise.

De coronacrisis heeft in 2020 een zware impact gehad op de filmindustrie. In maart en april kwamen heel wat projecten stil te liggen waardoor ze moesten uitgesteld worden. Sindsdien zijn de meeste opnames opnieuw gestart, al gebeurt dat uiteraard wel onder strenge voorwaarden.

Eén van die films die op dit moment in de maak is, is Mission: Impossible 7. In oktober liep die film nochtans ook vertraging op toen op de set in Italië twaalf mensen besmet bleken te zijn met het coronavirus. Daardoor kon een geplande opname met 150 figuranten niet doorgaan.

Cruiseschip gekocht

Sindsdien doet producer en hoofdrolspeler Tom Cruise er persoonlijk alles aan om nieuwe vertragingen te vermijden. Zo loopt hij zelfs voortdurend rond met een mondmasker op de set en houdt hij in de gaten of iedereen het opgelegde coronaprotocol volgt. De acteur kocht zelfs een oud cruiseschip voor meer dan een half miljoen euro zodat de crew in quarantaine kan zitten.

“Tom heeft het persoonlijk op zich genomen om de veiligheidsmaatregelen af ​​te dwingen. Hij doet dagelijks rondes om ervoor te zorgen dat alles goed is geregeld en dat mensen zich zo veilig mogelijk gedragen en werken. Hij is erg proactief als het om veiligheid gaat”, zegt een bron aan de krant The Sun.

“Lig er elke nacht van wakker”

Volgens die bron droegen de crewleden waarop Tom Cruise zich richtte een mondmasker, maar stonden ze wel te dicht bij elkaar aan een computer. Daarop kregen ze de volle laag. “We creëren duizenden banen, klootzakken, ik wil het nooit meer zien, nooit! Als je de regels niet volgt, ben je ontslagen. Als ik het je ooit nog zie doen, mag je fucking vertrekken”, riep hij naar hen.

“Jij mag het dan gaan uitleggen aan al die mensen die hun huis kwijtraken, geen eten hebben of hun studies niet kunnen betalen omdat de filmindustrie stilligt. Ik lig elke nacht van wakker over de toekomst van de fucking filmindustrie”, ging Cruise verder. “Dus sorry als ik niet meer moet weten van je excuses.”

“We stoppen deze fucking film niet! Is het begrepen? Als ik het nog eens zie, ben je fucking ontslagen. Films kunnen gemaakt worden door ons. Als we alles moeten stilleggen, kost dat mensen hun fucking job en hun huis. En ik geef om jullie, maar als jullie me niet gaan helpen, mag je vertrekken”, riep de acteur tegen de vijftig aanwezige crewleden.

Beluister hier een deel van de audiotape

https://twitter.com/FirenzeMike/status/1339012115768758273
Meer
Lees meer...