‘Tour de France: Unchained’ krijgt derde seizoen op Netflix

De Ronde van Frankrijk 2024 zit erop, maar volgend jaar krijg je op Netflix een unieke terugblik op de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. De streamingdienst heeft namelijk bekendgemaakt dat de docureeks Tour de France: Unchained terugkeert met een derde seizoen. Dat seizoen zal dus uiteraard gaan over de meest recente editie.

De gele trui van de afscheidnemende Romain Bardet, het sprookje van Biniam Girmay, de historische 35ste ritzege van Mark Cavendish, de dominante race van Tadej Pogačar, de prachtige zege van Victor Campenaerts, het meer dan geslaagde Tourdebuut van Remco Evenepoel … De Ronde van Frankrijk 2024 was er een om vingers en duimen van af te likken.

Tour de France: Unchained

Gelukkig voor de wielerfans waren de camera’s van Netflix opnieuw aanwezig om alles voor en achter de schermen vast te leggen. Twee jaar geleden verscheen op de streamingdienst het eerste seizoen van Tour de France: Unchained. Dat toonde een zeer boeiende terugblik op de Ronde van Frankrijk 2022. De makers konden daarbij zeven ploegen van dichtbij volgen.

Voor het tweede seizoen, over de editie van 2023, kregen de makers van Tour de France: Unchained nog meer toegang. Zo konden ze ook het wel en wee volgen van Tadej Pogačar bij UAE Team Emirates en Mark Cavendish bij Astana-Qazaqstan. Dat meest recente seizoen ging op 11 juni in première op Netflix, na een opvallende promoactie in ons land.

Derde seizoen

Wanneer het derde seizoen te zien zal zijn op Netflix, is nog niet bekend. Vermoedelijk zal dat opnieuw ergens rond juni zijn, in de aanloop naar een nieuwe Ronde van Frankrijk. Ook over welke ploegen gevolgd worden, is officieel nog niet geweten. Mensen die het Tourcircus van dichtbij volgen hebben echter al cameraploegen zien rondlopen bij heel wat hoofdrolspelers van de meest recente Ronde van Frankrijk.

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...