Trevor Noah verlaat ‘The Daily Show’ na zeven jaar

Na zeven jaar Trevor Noah (38) moet The Daily Show van Comedy Central opnieuw op zoek naar een nieuwe presentator. De in Zuid-Afrika geboren comedian heeft namelijk besloten het programma te verlaten. Noah wil meer tijd hebben om stand-upcomedy te maken.

Trevor Noah begon zijn carrière in zijn geboorteland Zuid-Afrika en deed daar heel veel verschillende dingen voor televisie, van acteren tot het presenteren van een sportprogramma. Tussendoor was hij ook even actief als radiohost, maar zijn focus lag toen al voornamelijk op comedy.

In 2011 verhuisde Noah op 27-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Een jaar later zou hij daar zijn televisiedebuut maken op The Tonight Show, toen nog met Jay Leno. Nog een jaar later zou hij ook te gast zijn op de Late Show with David Letterman. In die periode tourde hij in de Verenigde Staten ook met verschillende stand-upshows.

Opvolger van Jon Stewart

In december 2014 begon Trevor Noah te werken voor The Daily Show, dat toen nog gepresenteerd werd door Jon Stewart. Nog geen half jaar later zou Noah de rol van Jon Stewart overnemen toen die na zes jaar stopte als presentator. Het was Stewart zelf die zijn opvolger had aangeraden aan Comedy Central. Aanvankelijk zou het aantal kijkers van The Daily Show fors dalen met Trevor Noah als presentator, maar recensenten waren wel positief over zijn werk. De voorbije jaren kreeg hij ook elf nominaties voor een Primetime Emmy Award, waarvan hij er één kon verzilveren.

Nu heeft hij dus besloten om het programma te verlaten. Trevor Noah was de laatste tijd opnieuw meer actief als stand-upcomedian en merkte dat dat moeilijk te combineren viel met The Daily Show. Vooral touren in het buitenland bleek moeilijk en juist dat wil hij in de toekomst meer doen.

Nieuwe presentator?

Het is nog niet bekend of Comedy Central op zoek zal gaan naar een opvolger en wie dat zal zijn. Als The Daily Show wordt voortgezet, zal het zijn vierde presentator hebben. Voor zeven jaar Trevor Noah en zes jaar Jon Stewart werd het programma namelijk ook twee jaar gepresenteerd door Craig Kilborn.

Meer
Lees meer...