Tweede seizoen ‘Alice in Borderland’ verschijnt nog dit jaar

In de nasleep van het succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game eind vorig jaar werd de Japanse reeks Alice in Borderland plots opgepikt. De reeks is op verschillende vlakken vergelijkbaar met Squid Game waardoor fans er massaal op overschakelden. Netflix kondigde in 2020 al aan dat Alice in Borderland een tweede seizoen zou krijgen en daar krijgen we nu eindelijk meer info over.

Alice in Borderland verscheen al in 2020 op Netflix, maar werd pas echt populair na de release van Squid Game in 2021. Veel mensen raadden toen de reeks aan waardoor die ook in de top 10 met best bekeken series terechtkwam. En voor de fans is er nu goed nieuws, want het tweede seizoen van Alice in Borderland komt dichterbij.

Alice in Borderland

Alice in Borderland, of in het Japans 今際の国のアリス, is gebaseerd op de gelijknamige manga van Haro Aso. We volgen Ryōhei Arisu (Kento Yamazaki), een jonge twintiger uit Tokio die verslaafd is aan videogames. Op een avond moeten hij en twee van z’n vrienden vluchten voor de politie. Ze verstoppen zich in een toilet in het station, maar wanneer ze uit hun schuilplaats komen, is de volledige stad leeg. Het enige teken van leven vinden ze bij een billboard dat hen naar een spelarena brengt.

Vanaf dan spelen ze mee in een spel op leven en dood. Wie het eerste level overleeft krijgt een visum, maar dat visum heeft een vervaldatum. Ze kunnen hun visa verlengen door meerdere spelletjes te spelen en die te winnen. Maar als hun visa vervalt, worden ze meteen geëxecuteerd. Onderweg komt Arisu ook Yuzuha Usagi (Tao Tsuchiya) tegen, met wie hij een bondgenootschap aangaat.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Alice in Borderland:

Seizoen 2

Netflix bevestigt nu dat de opnames voor het tweede seizoen van Alice in Borderland zijn afgerond. Het doet dat in een video met de castleden die het eerste seizoen overleefden. Al deze tien personages zullen dus al zeker opnieuw te zien zijn in de reeks.

Het tweede seizoen zal nog dit jaar verschijnen, al zullen we wel nog even geduld moeten hebben. Netflix laat namelijk weten dat het tweede seizoen van Alice In Borderland in december op de streamingdienst te vinden zal zijn.

Bekijk hier de aankondiging van het tweede seizoen van Alice in Borderland:

Het tweede seizoen van Alice In Borderland verschijnt dus in december op Netflix. In tussentijd kan je je nieuwe favoriete reeks misschien vinden in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...