‘Squid Game’ uitgekeken? Deze Japanse Netflixreeks zal je ongetwijfeld ook geweldig vinden

Squid Game is de populairste reeks van het moment. Het soms tragische, soms lugubere verhaal kan heel wat mensen bekoren. De meesten hebben de reeks dan ook in sneltempo uitgekeken en zijn nu misschien op zoek naar een gelijkaardige reeks. Ben jij zo iemand? Dan is Alice in Borderland misschien de reeks die je zoekt.

De Zuid-Koreaanse reeks Squid Game is goed bezig om de populairste reeks op Netflix ooit te worden. Maar helaas voor de fans: de reeks bestaat uit amper 9 afleveringen die tot overmaat van ramp ook nog eens super bingebaar zijn (we spreken uit ervaring). Maar niet getreurd, want de catalogus van Netflix heeft een Japanse reeks die fans van Squid Game zeker ook de moeite zullen vinden.

Alice in Borderland

Alice in Borderland, of in het Japans 今際の国のアリス, verscheen in 2020 en is te bekijken op Netflix. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige manga van Haro Aso. Net als in Squid Game gaat de serie over een spel op leven en dood.

In Alice in Borderland volgen we Ryōhei Arisu (Kento Yamazaki), een jonge twintiger uit Tokio die verslaafd is aan videogames. Op een avond moeten hij en twee van z’n vrienden vluchten voor de politie. Ze verstoppen zich in een toilet in het station, maar wanneer ze uit hun schuilplaats komen, is de volledige stad leeg. Het enige teken van leven vinden ze bij een billboard dat hen naar een spelarena brengt. Vanaf dan spelen ze mee in een spel op leven en dood. Wie het eerste level overleeft krijgt een visum, maar dat visum heeft een vervaldatum. Ze kunnen hun visa verlengen door meerdere spelletjes te spelen en die te winnen. Maar als hun visa vervalt, worden ze meteen geëxecuteerd. Onderweg komt Arisu ook Yuzuha Usagi (Tao Tsuchiya), met wie hij een bondgenootschap aangaat.

De gelijkenissen tussen Squid Game en Alice in Borderland zijn duidelijk niet ver te zoeken. Al zijn er natuurlijk ook duidelijke verschillen. Zo doen de deelnemers in Squid Game “vrijwillig” mee aan het spel, maar is dat in Alice in Borderland niet het geval. Ook staat er in de Japanse reeks geen geld op het spel maar enkel hun leven.

Bekijk hier de trailer voor Alice in Borderland:

Meer
Lees meer...