Gewelddadige videogame ‘Unrecord’ lokt kritiek uit omdat het te realistisch is

Unrecord, een aankomend videospel van de Franse gameontwikkelaar DRAMA Studios, krijgt gemengde reacties. In het spel speel je de rol van een politieagent en krijg je de bodycamerabeelden van de agent te zien. Het videospel zou volgens sommigen te realistisch zijn en te dicht bij de echte wereld aanleunen.

Unrecord is het onderwerp van gesprek geworden binnen de gamewereld sinds de ontwikkelaars de eerste trailer van de aankomende game hebben gedropt. De trailer wordt omschreven als een ‘Bodycam FPS’. Dat betekent dat het spel gespeeld wordt vanuit het perspectief van de speler. Het lijkt alsof jij rondloopt met een GoPro op je borst en mensen moet uitschakelen in gevaarlijke situaties. De game wordt vooral gekenmerkt door de hyperrealistische graphics. Sommigen vinden de realistische graphics zo cool dat ze niet geloven dat het echte gameplaybeelden zijn. Anderen bekritiseren het spel dan weer omdat het te echt is.

Hoax

De eerste beelden van de nieuwe game lijken zo echt dat mensen zich beginnen af te vragen of het wel een echte game is. Volgens sommigen zouden de beelden uit het echte leven zijn of zou het zelfs een hoax kunnen zijn.

In een tijd waarin vaak schokkende beelden van politiebodycams op sociale media gedeeld worden, vinden velen het ongepast om een hyperrealistisch schietspel uit te brengen dat vrij gelijkaardig geweld toont. Twitch-streamer en gamer Trainwreck waarschuwt dan ook voor het gevaar van zo’n soort games bij kinderen. Op Twitter schreef hij: “Dit niveau van realiteit in zou in schietgames zwaar gemodereerd moeten worden voor iedereen onder een bepaalde leeftijd, ik hoop dat ouders hun werk doen. Dit niveau van realiteit voor schieten en doden geeft mij een ongemakkelijk gevoel.”

Op Twitter reageerde de gameontwikkelaar van Unrecord op de bezorgdheden. “Als een Franse studio die een wereldwijd publiek toespreekt, zal de game zich niet mengen in buitenlands beleid en wordt de game niet geïnspireerd door gebeurtenissen uit het echte leven. De game zal uiteraard ongewenste onderwerpen – zoals discriminatie, racisme, geweld tegen vrouwen en minderheden – vermijden.”

Wanneer de game beschikbaar zal zijn en voor welke consoles het gemaakt wordt, is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...