Left Right
scrollTop top

Verrassende US Open-winnares Emma Raducanu (18) weet wat ze gaat kopen met haar 2,1 miljoen euro prijzengeld … en het is verrassend goedkoop


Emma Raducanu tennis Met Gala
© Kersvers US Open-winnares Emma Raducanu (18) op het Met Gala – Bron: Anthony Behar/Sipa USA/Isopix

De voorbije weken verbaasde de amper 18-jarige Britse Emma Raducanu de tenniswereld door vanuit de kwalificaties zonder setverlies de prestigieuze Grand Slam US Open te winnen. Deze unieke prestatie maakte haar niet alleen van de ene dag op de andere een wereldster, maar bracht ook maar liefst 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) prijzengeld op. Geld dat ze wil gebruiken om nieuwe Apple AirPods te kopen, want die verloor Raducanu namelijk aan het begin van het tornooi.

In juni van dit jaar vierde Emma Raducanu haar debuut op het WTA-circuit dankzij een wildcard voor het WTA250-toernooi in Nottingham in haar thuisland. Daar verloor ze meteen in de eerste ronde. Haar eerste zege op een groot tornooi kwam er een kleine maand later op Wimbledon waar ze verrassend de vierde ronde bereikte, maar moest opgegeven met ademhalingsproblemen.

Apple AirPods

Dankzij die sterke prestatie was Raducanu, een in Canada geboren Britse met een Roemeense vader en Chinese moeder, opgeklommen tot de 150ste plaats op de WTA-ranking. Dat bracht haar in de kwalificaties van de US Open waar ze dankzij drie overtuigende zeges de plaats in de hoofdtabel wist te veroveren.

Nochtans verliep de voorbereiding op die wedstrijden niet zonder problemen. “Vlak voor mijn eerste kwalificatiewedstrijd verloor ik mijn AirPods. Tot drie minuten voor de call om het veld te betreden was ik dus nog wanhopig mijn kleedkamer aan ’t doorzoeken, maar ik vond ze nergens”, legde Raducanu uit aan ESPN. “Toen dacht ik bij mijzelf: ‘als je deze wedstrijd wint, kan je nieuwe AirPods kopen’. En dat is doorheen het toernooi een running joke gebleven in mijn team.”

2,1 miljoen euro

De winst in de eerste kwalificatieronde leverde de Britse meteen 20.000 dollar (17.000 euro) op, meer dan voldoende dus om Apple AirPods te kopen die – afhankelijk van het model – tussen de 120 en 200 euro kosten. Uiteindelijk zou Emma Raducanu nog veel meer verdienen want haar eindwinst is goed voor 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen euro), zo’n acht keer zoveel als ze tot nu toe verdiende in de rest van haar tenniscarrière.

En dan hebben we het nog niet eens over de extra sponsorinkomsten die bij de toegenomen media-aandacht horen. Mogelijk kan er dus nog wel een groter cadeau af voor de huidige nummer 23 van de wereld die binnen twee maanden pas 19 jaar wordt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…