Left Right
scrollTop top

Vandenbroucke wil mondmaskers nog lang zien, ook tijdens griepseizoen


Frank Vandenbroucke Vooruit
© Frank Vandenbroucke (Vooruit) – Credit: Frederic Sierakowski / Isopix / pool vandenroeck

Ondanks de dalende coronacijfers en de versoepelingen van de maatregelen tegen het virus zullen mondmaskers nog niet onmiddellijk verdwijnen als het afhangt van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Dat zei hij in De Zevende Dag op Eén.

De cijfers dalen verder en de ene versoepeling na de andere komt eraan, maar toch zullen nog niet alle coronamaatregelen snel verdwijnen. In de buitenlucht zijn mondmaskers op de meeste plaatsen niet meer verplicht, maar in andere plaatsen zoals winkels is dat wel nog steeds het geval.

Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, blijft dat ook nog even zo. “Ik zou het niet te snel beslissen”, noteert Het Nieuwsblad.

Griepseizoen

De minister hoopt zelfs dat ook na de coronacrisis mondmaskers aanwezig zullen blijven. In veel Aziatische landen is het de normaalste zaak van de wereld om tijdens het griepseizoen op drukke plaatsen een mondmasker te dragen. Volgens Vandenbroucke zou dat ook in België aangewezen zijn. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer waar vaak veel mensen dicht op elkaar gepakt staan.

Virologen hebben er in het verleden al meermaals op gewezen dat op die manier jaarlijks veel levens gespaard zouden kunnen worden. Of het daarbij echt tot een verplichting kan komen, is niet duidelijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…