Verdachten van gewapende overal op NikkieTutorials blijven zwijgen

Nikkie de Jager (27), op YouTube bekend als NikkieTutorials, werd in augustus 2020 opgeschrikt door een gewelddadige overval in haar huis. Vandaag, op 14 juni, start het proces. Twee van de drie verdachten staan terecht voor de diefstal, maar die beroepen zich op hun zwijgrecht. Tijdens het proces kwamen ook enkele heftige details over de overval naar boven.

YouTube-ster Nikkie de Jager en haar verloofde Dylan Drossaers werden twee jaar geleden overvallen in hun huis in Uden. Op klaarlichte dag drongen vier overvallers met bivakmutsen hun woning binnen. Nikkie en Dylan werden onder schot gehouden terwijl de overvallers hun huis doorzochten naar dure spullen, zoals sieraden. In een YouTube-video omschreef Nikkie het voorval als “haar grootste nachtmerrie die werkelijkheid was geworden”.

Veel geweld

Tijdens het proces werden enkele heftige details van de overval besproken. Zo werd duidelijk dat de overvallers op een zeer gewelddadige manier te werk gingen. Dylan kreeg een wapen tegen zijn hoofd, werd geslagen en geschopt. Ook bonden de overvallers Nikkie en Dylan vast aan stoelen terwijl één van hen met een mes de sieraden van de armen van de make-upartieste af probeerde te snijden.

Tijdens hun zoektocht naar de kluis riepen de daders: “We moeten jullie vastbinden, jullie moeten een halfuur blijven zitten, anders komen we terug en dan heb jullie problemen”, verklaarden Nikkie en Dylan later. Uiteindelijk gingen ervandoor met een buit vol kostbare sieraden en een tas van Louis Vuitton.

Zwijgrecht

De twee verdachten die vandaag terechtstaan in de Rotterdamse rechtbank lossen echter geen woord over de diefstal. Ze blijven zich beroepen op hun zwijgrecht, ook al zijn er volgens het Openbaar Ministerie genoeg bewijzen tegen hen. Zo werd er zelfs DNA van één van de verdachten op verschillende plekken in de woning gevonden. Er is ook nog een derde verdachte van de overval, maar die zal pas morgen voorkomen. Op vrijdag, 17 juni, zal het Openbaar Ministerie hun straffen uitspreken.

Meer
Lees meer...