Verdwijnt Basic-abonnement van Netflix binnenkort?

Er zijn aanwijzingen dat Netflix van plan is om zijn goedkoopste Basic-abonnement te schrappen. In de plaats daarvoor zou het zogenaamde ‘Basic with Ads’ komen. Dat is nog goedkoper, maar toont je tussen programma’s wel af en toe reclamespots.

Netflix heeft op dit moment in België drie abonnementsformules. Je kan daarbij kiezen voor Basic (8,99 euro per maand), Standard (13,49 euro per maand) of Premium (17,99 euro per maand).

Basic with Ads

Daarnaast bestaat er sinds 3 november 2022 ook een goedkopere formule met de naam ‘Basic with Ads‘ die zo’n 6,99 dollar (zo’n 6,5 euro) kost. Dat nieuw abonnement is voorlopig wel enkel nog maar beschikbaar in twaalf landen. Het gaat om Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. De bedoeling is om dat later uit te breiden naar meer landen, al is er nog niet bekend wanneer dat zal zijn. Bij ‘Basic with Ads’ krijg je de beeldkwaliteit van het gewone Basic-abonnement (720p/HD), maar krijg je wel per uur zo’n 4 à 5 minuten reclame te zien. Daarnaast zijn er voorlopig ook enkele series niet beschikbaar door licentieproblemen.

Het is in die twaalf landen die al kunnen kiezen voor ‘Basic with Ads’ dat gebruikers iets opvallend hebben opgemerkt. De Braziliaanse website Tecnoblog meldt namelijk dat de optie voor het gewone Basic-abonnement die meer zichtbaar is als je een abonnement wil kiezen bij Netflix. Enkel als je doorklikt naar “Zie alle abonnementen” komt die keuze er wel.

Verdwijnt Basic?

Het is momenteel niet duidelijk waarom Netflix de gewone Basic heeft verstopt op zijn website. Mogelijk wil de streamingdienst op die manier gebruikers pushen naar de optie ‘Basic with Ads’ of naar een duurder abonnement. Recent lekte namelijk uit dat de interesse voor het abonnement met advertenties voorlopig onder de verwachtingen ligt.

De kans bestaat echter ook dat Netflix van plan is om de Basic-optie in de toekomst helemaal te laten verdwijnen. Dat zal echter maar gebeuren eens ‘Basic with Ads’ is uitgerold in alle landen waar Netflix beschikbaar is.

Meer
Lees meer...