Goedkoper abonnement Netflix haalt series als ‘New Girl’ en ‘Peaky Blinders’ uit aanbod

Netflix is de laatste maanden druk bezig met het heruitvinden van het streamingplatform. Zo heeft het bedrijf al verschillende series gecanceld en zijn andere al vernieuwd. Maar de grootste verandering zit bij de abonnementen. Terwijl Netflix werkt aan een systeem waarbij het delen van wachtwoorden moeilijker wordt, lanceert het ook een goedkoper abonnement. Maar dat abonnement zou nu enkele tekortkomingen hebben.

Een tijdje geleden maakte streamingdienst Netflix bekend dat het met een nieuwe formule zou komen. Die formule zou minder kosten, maar zou wel betekenen dat je als kijker verplicht reclame moet kijken. Toch zit er een addertje uit het gras, want verschillende populaire series zijn niet opgenomen in de catalogus van die goedkopere formule.

Goedkoper

Netflix heeft zijn ‘Basic with Ads’ gelanceerd. Dat wil zeggen dat fans van de streamingdienst vanaf nu voor slechts 6,99 euro per maand van de dienst kunnen genieten. Al moeten ze dan wel naar reclame kijken.

Gebruikers zullen tijdens het kijken naar Netflix per uur zo’n 4 à 5 minuten advertenties te zien krijgen. Het gaat om korte reclamespotjes van 15 of 30 seconden die voor en na films, series op programma’s getoond zullen worden. Op dit moment is die formule nog niet beschikbaar in België

Ontbrekende series

Maar die nieuwe formule komt ook met enkele nadelen. Zo zijn er een paar populaire series die niet te zien zullen zijn op ‘Basic with Ads’. Dat nieuws maakte Deadline bekend. Het gaat hierbij zowel om originele Netflixseries als aangekochte reeksen.

De bekendste series die niet te zien zijn op de nieuwe formule zijn New Girl en Peaky Blinders. Maar daarnaast zullen ook onder andere Arrested Development, The Good Place en House of Cards ontbreken.

Meer
Lees meer...