Verkrachtingsscène geschrapt uit ‘Game of Thrones’ na klachten eerdere scène

Hannah Waddingham, die Septa Unella speelt in Game of Thrones, vertelt dat ze haar verkrachtingsscène geschrapt hebben. Er waren immers te veel klachten binnengelopen over de verkrachting van Sansa Stark.

Septa Unella, gespeeld door Hannah Waddingham, was de kwelgeest van Cersei Lannister (Lena Heady) in Game of Thrones. In seizoen zes kon Cersei evenwel haar wraak nemen. De laatste aflevering waar Septa Unella te zien is, wordt ze bijna verdronken in wijn door Cersei, terwijl ze vastgebonden is aan een tafel. In haar laatste scène zien we The Mountain (Hafþór Júlíus Björnsson) de kamer binnengaan en de deur sluit. Wat er toen in de kamer gebeurde, is aan de verbeelding van de kijker overgelaten.

Waterboarding

Hannah Waddington heeft gezegd dat er een scène geschrapt werd omdat de fans klaagden over de verkrachting van Sansa Stark in seizoen vijf. “Het was de bedoeling dat The Mountain haar verkrachtte en ik denk dat ze zoveel klachten kregen over de verkrachting van Sansa dat ze kozen om dat toch niet te doen”, zei Waddington aan Collider. “Ik denk dat ze van mening zijn veranderd toen ik op de vlucht naar Belfast zat want ik kreeg opeens bericht dat ik een wetsuit nodig had. Ik dacht dat ze verkeerd gestuurd hadden, maar toch niet, want ze deden me een wetsuit aan. Ze vertelden me dat het een waterboarding zou worden.”

Slechtste dag van Waddingtons leven

De scène die volgde zou ervoor zorgen dat het de slechtste dag werd in het leven van de actrice. “Daar lag ik dan, vastgebonden op een houten tafel voor tien uur. Het was zeker, behalve een bevalling, de slechtste dag van mijn leven. Lena (Cersei) was zo lang vocht op mijn gezicht aan het gieten en ik kon niet meer. Maar in die momenten moet je denken: ga ik verder of speel ik de lafaard en wil ik stoppen?”, zegt Waddington.

Meer
Lees meer...