Heeft Vladimir Poetin bloedkanker? Gelekte opname van Russische oligarch doet alvast vermoeden van wel

Volgens verschillende geruchten is Vladimir Poetin ernstig ziek. Een voormalige Britse spion verklapte dat de president van Rusland ziek was, uit een gelekte opname wordt nu opgemaakt dat het om bloedkanker zou gaan.

De ex-KGB’er Boris Karpichkov, die als dubbelspion voor de Britse inlichtingendiensten werkte, vermoedt dat Poetin aan Parkinson lijdt, en bijkomend nog andere kwaaltjes, waaronder dementie. Hij verklaarde ook dat de president een echte hypochonder is, wat hem de bijnaam “Paranoia Poetin” opleverde. Het Telegramkanaal General SVR, dat wordt beheerd door ex-FSB’er Viktor Mikhailovich, beweert dan weer dat Poetin aan een soort kanker lijdt, en dat hij hiervoor binnenkort een operatie moet ondergaan. Nu beweert een Russische oligarch dat Poetin bloedkanker heeft.

Geheime opname

Het was het Amerikaanse magazine New Lines dat de opname van een Russische oligarch, die in gesprek was met een westerse durfkapitalist, openbaar maakte. De man, die naar verluidt nauwe banden heeft met de president, verklaart dat Poetin aan bloedkanker lijdt. In de opname vertelt hij dat Poetin enkele dagen voor de invasie van Oekraïne startte, het slechte nieuws kreeg. “Hierna ging de president van het padje”, valt te horen in de opname.

Het is niet de eerste keer dat er wordt gespeculeerd over Poetins gezondheid. Zo zou hij ten allen tijde bijgestaan worden door een team van negen dokters, waarvoor hij speciaal privéjets of hotels afhuurt. Eén van hen zou zelfs gespecialiseerd zijn in schildklierkanker.

Eerdere geruchten

Sinds de invasie doken ook al regelmatig beelden op waarin de gezondheid van Poetin niet optimaal leek. In april verscheen een video waarin Poetin een ontmoeting had met de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko. Tijdens de begroeting hield Poetin een hand stijf op de borst, terwijl de andere vuist gebald was, wat de geruchten deed rondgaan dat hij aan Parkinson lijdt. Daarna trilde zijn hand oncontroleerbaar, en tijdens het stappen stond hij ook wankel op zijn benen.

Vervolgens, tijdens een tête-à-tête met minister van Defensie Sergej Shoigu, hield de president met zijn rechterhand de tafel stevig vast. Ook bij de 9 mei-parade werd opgemerkt dat Poetin neerzat, met een dekentje over de benen.

Meer
Lees meer...