Eerste vrijwillige afvaller ‘De Mol’: “Het was duidelijk dat ik niet verder kon doen”

Vanavond was er een primeur in De Mol. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het programma vertrok een kandidaat niet omdat ze de test het slechtste invulde, maar wel omdat ze door een spierscheur niet verder kon deelnemen aan de proeven.

Nele moest deze week De Mol verlaten. Dat deed ze niet omdat ze de test het slechtste invulde, maar wel omdat ze door haar spierscheur niet verder kon gaan in het spel.

Vrijwillig vertrek

Nele De Mol
Play4

Nele besloot na overleg met de productie om het spel te verlaten. Daardoor vulde ze haar laatste test niet in. “Zoals je kan zien ben ik in de cinema blijven zitten tot het einde, omdat ik toen al beslist had dat ik de vragenlijst niet zou invullen. De tijd die ik er zat, deed er dus voor mij niet toe. Ik heb dan na de voorstelling besproken met twee mensen van de redactie dat het tijd was voor mij om te vertrekken.”

Die beslissing kwam er na het ziekenhuisbezoek van Nele. “Het was duidelijk dat ik niet verder kon doen. De productie heeft mij enorm goed begeleid om deze beslissing te nemen. Toen ik in de auto zat, hebben ze mij verteld dat ze de medekandidaten hadden ingelicht.  Ik heb de lijst niet ingevuld, dus dit was belangrijke informatie voor hen. Ik kreeg als eerste het rode scherm. Zij kregen daardoor dus geen extra info over hun eigen antwoorden.”

“Het is heel jammer dat ik het spel door een blessure moest verlaten, maar je weet dat dit kan gebeuren. Natuurlijk had ik graag nog verder gespeeld en nog verder mee gezocht naar de mol. Maar ik ben heel dankbaar voor wat ik meegemaakt heb. En heb er heel hard van genoten.”

Hese stem

Nele viel tijdens haar deelname op door haar hese stem. Die maakte ook deel uit van haar alibi om deel te nemen aan De Mol. Dat is een beetje een grappig verhaal. Je hoort dat ik in de afleveringen een nogal bijzonder stemgeluid heb. Die heesheid speelt mij al even parten en als alibi had ik verzonnen dat ik mij daaraan zou laten opereren. Daardoor zou ik dan drie weken niet kunnen praten en zou ik mijn doorbrengen in een stilteklooster. Uiteraard kreeg ik de eerste weken de opmerking dat mijn operatie toch niet zo een succes moet geweest zijn (lacht).”

Haar been is ondertussen weer helemaal oké, al heeft de revalidatie lang geduurd. “Ik ben helemaal hersteld. Het was een stevige spierscheur. Na wat onderzoeken ben ik met kine gestart. Dat heeft toch geduurd tot eind februari. Maar nu zijn we weer klaar om een sprintje in te zetten (of misschien toch beter niet …). Het is namelijk niet door de val dat ik mij bezeerd had, maar door de sprint. Ik heb toen een spierscheur opgelopen en ben daardoor gevallen. Ik wou vlug terug rechtstaan, maar je ziet dat ik daar terug val, omdat ik niet onmiddellijk kon steunen op mijn been. Ik had direct door dat dit geen klein pijntje was, maar een blessure.”

Deelname voor overleden broer

Nele had ook een bijzondere reden om zich in te schrijven voor De Mol. “Mijn broer is twee jaar geleden overleden en wij hebben van hem de wijze raad gekregen dat we alle kansen die we kregen moesten pakken en vooral genieten. Omdat ik in het onderwijs sta heb ik nooit overwogen om mee te doen. Toen ik vorig jaar zag verschijnen dat het de laatste dagen waren om je in te schrijven heb ik dit heel impulsief toch gedaan. Mijn verhaal was begonnen …”

Haar impulsieve deelname zorgde er ook voor dat Nele zonder uitgedachte strategie in het avontuur stapte. “Eigenlijk had ik geen strategie. Ik had mij wel voorgenomen niet direct in de val te lopen van de
tunnelvisie.” In de eerste opdracht speelde Nele het wel al meteen snoeihard. Ze loog tegen haar medekandidaten en nam het kaartje uit de kooi. “Wij stonden daar al een tijd geblinddoekt te wachten en je wil echt aan het spel beginnen. Toen Gilles vertelde dat wij daar niet zomaar stonden, maar omdat wij alle vier voor een vrijstelling of voordeel zouden gaan was dat als een rode lap op een stier.”

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!


Meer
Lees meer...