Left Right
scrollTop top

Waarom je de bètaversie van Android 12 nog niet op je OnePlus mag installeren


OnePlus 9
© OnePlus 9 en 9 Pro – Bron: Shutterstock

OnePlus heeft de link om de bètaversie van Android 12 te downloaden op de OnePlus 9-reeks weggehaald. Reden daarvoor is een reeks klachten van gebruikers waarbij het toestel vastliep na de update.

Amper één dag na de lancering van de bètaversie van Android 12 zijn er bij OnePlus al problemen opgedoken. Het bedrijf was één van de fabrikanten die met Google samenwerkten voor de release van Android 12. Die nieuwe versie van het besturingssysteem was daarbij beschikbaar op alle OnePlus 9-modellen.

Bètaversie

Al snel lieten heel wat gebruikers echter weten dat hun smartphone tijdens de installatie vastliep waarna ze niets meer konden doen met hun toestel. Bij het heropstarten bleef de smartphone daarbij telkens in een loop vastzitten.

Door die problemen heeft OnePlus de link naar de update tijdelijk weggehaald. Het bedrijf zegt op zoek te gaan naar een oplossing, maar beklemtoont ook dat bètaversies van Android sowieso eigenlijk enkel bedoeld zijn voor ontwikkelaars en niet voor gewone gebruikers. Wie weinig technische kennis heeft, blijft er dus best vanaf.

Oplossing

Geen nood voor wie toch de update geprobeerd heeft en nu een onbruikbare smartphone heeft. OnePlus deelde op zijn forum namelijk een eenvoudige manier om terug te keren naar Android 11. Daarbij hoort ook een handige video die je hieronder kan zien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…