Waarom Lauren een K3’tje moet worden: “Ik heb ooit nog een discussie gehad over de laatste K3-boekentas”

Kindjes kennen haar als Femke uit Galaxy Park, maar Lauren De Ruyck heeft nog massa’s andere talenten in zich. “K3 is zoveel meer dan dat. Het is echt een vak apart.” Beide maak je wel vóór de kinderen, en dat vindt de 20-jarige Lauren geweldig. Geen wonder dus dat ze ervan droomt een K3’tje te worden. Waarom we met z’n allen voor haar moeten stemmen? We vroegen het haar zelf.

Eerst en vooral: proficiat, Lauren! Eentje om erin te komen: hoe heette de allereerste single van K3? Euhm … Parels? Dat is meteen het antwoord op de tweede vraag: de naam van het eerste album. Was de eerste single niet Yeke Yeke? Of nee: Wat ik wil! Jaaa, dat is ‘m! De meesten denken Heyah Mama trouwens (wij stiekem ook!) Hoe oud was je eigenlijk toen K3 deelnam aan Eurosong in ’99? Ik ben van ’95, dus ik was toen vier. Je hebt het niet bewust meegemaakt dan … Nee, dat niet. Maar ik was natuurlijk echt wel van die generatie. Wat is dan wel jouw eerste levendige herinnering aan K3? Ik weet nog dat ik ooit met een kindje aan het discussiëren was voor de laatste K3-boekentas. Er was nog maar één over in de speelgoedwinkel!Haha, zalig! En ben je vroeger ook naar optredens geweest?

Ja. Onlangs heb ik er nog foto’s van teruggevonden. Blijkbaar was ik het kindje dat heel geconcentreerd aan het kijken was. Als ik ergens in geïnteresseerd ben, kijk ik altijd heel gefocust. Maar ik vond het altijd heel leuk.

Je hebt het intussen al geschopt tot in de grote liveshows. Stel dat het zover komt en ze zeggen dat je jouw haar moet kleuren, zou je het dan doen?

Ja, zeker. Ik ben zelf bruin van haarkleur, dus mossel nog vis voor K3. Het zal dus echt wel gekleurd moeten worden als het ooit zover komt.

En als je mag kiezen, wat wordt het dan? Rood zit wel in mijn familie, dus dat vind ik wel tof. Maar het maakt mij niet uit eigenlijk. Wat is van alle wondermooie K3-pakjes jouw absolutie favoriet?

Mijn droom is om het regenboogjurkje ooit eens aan te doen. Het is zo een iconisch jurkje! Ik ben ook echt benieuwd hoe het mij zou staan.

Even een ‘gemeen’ vraagje … Karen, Kristel of Josje? Oh nee. Moet ik daar op antwoorden? Ik vind de combinatie van de drie gewoon leuk. En Niels of Gerard?

Allebei! Trouwens, Gerard is soms mooier geschminkt dan ik! (lacht) Hij heeft ook prachtige wimpers!

Huh, dat is ons nog nooit opgevallen! Heb je hem daar al eens over aangesproken?

Nee, nog niet. Dus bij deze: Gerard, hoe doe jij je wimpers? (lacht) Nee, maar het duo Niels-Gerard is gewoon fantastisch, het is echt lachen.

Als kijker hebben we natuurlijk ook mogen kennismaken met de hilarische uitspraken van Gert. Heb je ook zelf een favoriete Gert-quote? Die met dat haar vond ik grappig. “Uw haar is mooi, maar het zou beter staan op een ader hoofd.” Het is ook de beroemdste ondertussen. Maar het is echt grappig, daar moet je mee om kunnen. Is het leuk om met hem samen te werken, want hij komt toch een beetje streng over … Hij heeft ook wel de humor-factor. Hij wil ook gewoon dat wij onszelf zijn en ons op ons gemak voelen. In het begin heb ik wel eens tegen hem gezegd dat hij intimiderend is.Haha, en wat zei hij toen? Niets! (lacht) Toen dacht ik wel: “Okéé … Awkward!”
VTM
Vul aan: het mooiste aan K3 zijn is …

Lachende gezichten zien als je op het podium staat. Dat doet echt wat. Gisteren bij Q-Music hebben mensen keiver gereden om mij te zien. Als je dan eens een dipje hebt tijdens de repetitie, dan weet je: daarom doe ik het. Daar doe ik het voor!

Hoe ziet de nieuwe ideale K3 eruit voor jou?

Een groep van meisjes die niet altijd perfect zijn, maar wel echt oprecht vriendinnen zijn. Dan straal je dat sowieso uit op alles. Op de hoesjes, optredens, gewoon op alles. Ik hoop dat die kindjes ons dan ook als vriendinnen kunnen zien.

Ouh, zo mooi! En als je zelf zou kunnen kiezen met wie?

Qua overeenkomen en vriendinnen zit het met iedereen supergoed. Ik denk gewoon dat er plots drie naast elkaar gaan staan en dat de mensen die magie gaan zien.

Tijdens het bootcamp hebben jullie ook Louis Talpe in ’t echt gezien … Dé vraag waarop iedereen een antwoord wil: hoe knap is hij??

Louis Talpe is even knap als op beeld! Ongelofelijk! Echt weinig mensen hebben dat, maar euhm … ja, we waren toch allemaal onder te indruk!

VTM
De liveshows staan voor de deur. Waarom moeten mensen op jou stemmen?

Ik hoop dat mensen mij nog willen zien groeien. Ik snap niet goed waarom ze altijd zeggen dat ik veel ervaring heb, want uiteindelijk heb ik enkel als 15-jarige meegespeeld in een tv-serie. K3 is echt een vak apart en ik ben ook helemaal van nul moeten beginnen. Maar ik heb wel altijd voor en met kinderen gewerkt. Met die tv-serie hadden wij ook fandagen en toen had ik wel het gevoel dat ik goed overeenkwam met die kinderen en dat ze het leuk vonden. Ik doe dat ook echt oprecht graag.

Wie nu al geen genoeg meer kan krijgen van Lauren, kan haar altijd volgen via Facebook:

En vrijdag is ze er natuurlijk bij in de allereerste liveshow van K3 Zoekt K3, om 20u35 op VTM. En ja hoor, we hebben ook met de andere negen meisjes een supergezellig babbeltje gehad!

Meer
Lees meer...