Warner Bros. wil nieuwe ‘Harry Potter’-films maken, als het akkoord krijgt van J.K. Rowling

David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, heeft de hoop uitgesproken om de franchise rond Harry Potter in de toekomst verder uit te bouwen. Daarvoor moet de filmstudio uiteraard wel het akkoord krijgen van de controversiële schrijfster J.K. Rowling. Dat zei Zaslav zelf op een kwartaalmeeting van het bedrijf.

De achtste en laatste film die gebaseerd is op de originele boeken van J.K. Rowling – Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 – dateert al van 2011. Sindsdien zijn er met Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016), Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) wel nog drie spin-offs geweest. Van die filmreeks zijn overigens nog twee extra films in de maak.

Op 1 januari 2022 verscheen op HBO Max en bij ons via Streamz ook nog de reünie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Maar bij die twee meest recente projecten was al duidelijk dat Warner Bros. met een probleem zit met zijn succesvolle franchise. Verwijzingen naar schrijfster J.K. Rowling waren namelijk afwezig of op zijn minst zeer goed verborgen.

J.K. Rowling

De auteur van de boeken waarop de films gebaseerd zijn, is namelijk de laatste jaren in opspraak gekomen. J.K. Rowling kwam in 2019 voor het eerst in opspraak door haar uitspraken over transgenders. In de maanden en jaren die daarop volgden, herhaalde ze die uitspraken meermaals. Daardoor lieten verschillende acteurs uit de Harry Potter-films al weten dat ze zich distantiëren van haar uitspraken.

Ook verschillende fans riepen al op tot een boycot van eventuele nieuwe projecten. Toen een kleine twee jaar geleden uitlekte dat HBO Max plannen had voor een serie rond Harry Potter kwam daar dan ook veel protest op. Aan alles wat gemaakt wordt rond de Wizarding World verdient de controversiële J.K. Rowling namelijk heel wat geld en dat zal ook in de toekomst zo zijn.

Franchises

Toch sluit David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, niet uit om in de toekomst opnieuw “iets” te doen met J.K. Rowling rond de Harry Potter-franchise. “We willen ons echt richten op franchises”, zei hij op de voorstelling van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Zaslav verwees daarbij ook onder andere naar DC-films – zoals rond Superman – en eventuele nieuwe Lord of the Rings-films

Meer
Lees meer...