Wat je niet zag in ‘De Expeditie: Groenland’: Iedereen maakt zich klaar om te vertrekken

Sinds deze week is op Play4 De Expeditie: Groenland te zien. Daarin gaan acht bekende gezichten op expeditie naar Groenland om daar een lange en vooral koude trektocht te doen. In de eerste aflevering trok het team al richting Noorwegen voor een koudestage. Maar daarbij zijn er enkele beelden die de uitzending niet hebben gehaald.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen Henk-Jan en Brecht.

Expeditie: Groenland

De Streamz-abonnees hebben misschien ondertussen al de volledige serie gebinged, maar op Play4 is De Expeditie: Groenland nog maar net begonnen. In de eerste aflevering van maandag zagen we hoe het team elkaar leerde kennen en ook hoe de twee begeleiders hen probeerden voor te bereiden op wat ging komen.

Dat voorbereiden gebeurde in verschillende delen. Eerst waren er natuurlijk enkele praktische zaken die besproken moesten worden zoals wat ze moesten doen bij frostbite, hoe ze zich moesten kleden, enzovoort. Kort daarna vertrokken ze op koudestage naar Noorwegen, maar daarbij leken sommigen zich al niet zo goed meer te herinneren wat ze precies moesten meenemen.

Inpakken

Play4 deelde vandaag een extra fragment uit de eerste aflevering waarbij we enkele bekende gezichten zien inpakken. Daarbij valt meteen op dat iedereen dezelfde zak heeft gekregen met alles wat ze nodig hebben voor de stage.

Wat volgt is een kleine “unbagging” zoals Tine Embrechts het noemt. Daarbij zien we een plastieken zak met al het eten, waaronder nootjes en avondeten, maar vooral zaken om hen warm te houden zoals mutsen, extra dikke jassen, slaapzakken, enzovoort.

Bekijk het extra fragment hier:

De Expeditie: Groenland is elke maandag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...