‘We Don’t Talk About Bruno’ breekt record ‘A Whole New World’ en wordt meest succesvolle Disneynummer ooit

We Don’t Talk About Bruno uit de animatiefilm Encanto staat nu al voor de tweede week op rij op de eerste plaats in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten. Vorige week stond We Don’t Talk About Bruno voor de eerste keer op één in die lijst en evenaarde het zo het record van A Whole New World uit Aladdin. Maar nu breekt het dat record ook.

Het succes van Encanto is duidelijk nog niet voorbij. Het nummer We Don’t Talk About Bruno uit de film scoorde eerst op TikTok, maar ook op de officiële hitlijsten blijft het populair.

We Don’t Talk About Bruno

We Don’t Talk About Bruno staat zo al voor de tweede week op rij op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Dat is de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten. Vorige week stond het nummer voor de eerste keer op één. Het was toen nog maar de tweede Disneysong ooit die die plaats haalde, na A Whole New World uit Aladdin in 1994.

En nu doet het daar nog een schepje bovenop. We Don’t Talk About Bruno staat deze week namelijk opnieuw bovenaan de Billboard Hot 100 en wordt zo het eerste Disneynummer ooit dat die plaats langer dan een week kan vasthouden.

Encanto

Onlangs gaf Lin-Manuel Miranda nog enkele geheimen prijs van Encanto. Daarbij deelde hij onder andere dat We Don’t Talk About Bruno origineel geen onderdeel was geweest van de film. Ook was er lang twijfel over de naam van Bruno.

Bekijk hier het fragment van We Don’t Talk About Bruno uit Encanto:

Meer
Lees meer...