Weer een wachtwoord vergeten? Deze nieuwe app vervangt AL uw paswoorden: zelfs bankbakje en token voor tax-on-web

“Was dat nu met een cijfer of een hoofdletter?” Herkenbaar? Vanaf nu behoort dat tot de verleden tijd want je kan overal met dezelfde code inloggen. Met de Itsme-applicatie moet je je maar één keer aanmelden en log je zo overal in, zonder frustraties en in alle veiligheid.

Met Itsme kan je overal inloggen met één code. De applicatie slaat alle wachtwoorden op waardoor je met één klik, overal kan aanmelden, documenten tekenen en gegevens delen.

Met de applicatie heb je – buiten de eerste keer – ook geen kaartlezer meer nodig. Je hoeft je betalingen en documenten niet meer te laten wachten tot je eindelijk je kaartlezer hebt gevonden. Itsme heeft enkel 5 cijfers nodig om aan te melden.

Veiligheid

Volgens de website deelt de applicatie makkelijk gegevens, maar geeft het niet alles prijs. Itsme volgt de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen (eIDAS) en de Europese privacy-verordening (GDPR). Hierdoor kan je erop rekenen dat gegevens op de best mogelijke manier worden beschermd.

Daarnaast weet Itsme precies welke gegevens je wanneer mag delen. Je hebt volledige controle over je privacy en de applicatie respecteert dat ook.

De app werkt alleen vanuit jouw gsm, met jouw simkaart en jouw eigen Itsme-code.”Bovendien verlopen mobiele interacties met Itsme niet zomaar over het gewone internet, ze maken bijkomend gebruik van de hoogbeveiligde simkaart en netwerk van de mobiele operatoren.”

Wat heb je nodig?

Eerst en vooral kan je de applicatie downloaden via Google Play of App Store. Om aan te melden heb je eenmalig het volgende nodig:

  • gsm
  • bankkaart of eID
  • een kaartlezer
Meer
Lees meer...