‘When We Were Young Fest’ in Las Vegas is droom van elke emo-kid, maar is het wel te vertrouwen?

Enkele dagen geleden werd het When We Were Young Fest in Las Vegas aangekondigd. De affiche van dat festival bevat zowat elke band die populair was bij de emo-kids uit de nillies. Daardoor lijkt het volgens sommigen te mooi om waar te zijn.

Had je ons in 2007 gevraagd om onze droomaffiche voor een festival op te stellen, dan had die waarschijnlijk heel hard geleken op de affiche van When We Were Young Fest dat in oktober doorgaat in Las Vegas.

When We Were Young Fest

My Chemical Romance, Paramore, Bring Me The Horizon, Avril Lavigne, A Day To Remember, Jimmy Eat World, Pierce The Veil, 3OH!3, The All-American Rejects … Het zijn maar enkele namen op de affiche van When We Were Young Fest.

Het eendaagse festival vindt plaats in Las Vegas op 22 oktober 2022. Maar voor je innerlijke emo-kid (want nee, het was geen fase) het van je overneemt, zijn er enkele zaken waarover fans sceptisch zijn.

Bekijk hier de volledige indrukwekkende line-up: (Artikel gaat verder onder de foto.)

Te mooi om waar te zijn?

Het is een opvallend mooie affiche, maar is het allemaal niet een beetje te mooi om waar te zijn? Het gaat namelijk om een eendaags festival dat in totaal 12 uur zal duren, van 11 uur ’s morgens tot 11 uur ’s avonds. Op de affiche staan meer dan 60 namen, die zullen verdeeld worden over drie verschillende podia. Maar dat betekent nog steeds dat elke artiest gemiddeld maar iets meer dan een halfuur heeft op het podium en in die tijd zitten ook de wissels en de soundcheck.

Daarnaast wordt het festival georganiseerd door het team achter Astroworld. Op dat festival kwamen vorig jaar tien mensen om het leven tijdens het optreden van Travis Scott. Tijdens dat concert brak er paniek uit in het publiek waarbij mensen vertrappeld werden. De organisatie werd hiervoor fel bekritiseerd en werd zelfs aangeklaagd door festivalgangers.

Een ander verdacht aspect is te vinden bij de voorwaarden van het festival. Daarin staat namelijk te lezen dat er geen terugbetalingen mogelijk zijn, tenzij het festival volledig gecanceld wordt. Wanneer je dus zelf niet meer kan gaan of je favoriete artiesten zeggen af en je wil niet meer gaan, kan je geen terugbetaling krijgen.

Artiesten bevestigen

Toch hebben al verschillende artiesten hun komst naar het festival bevestigd via sociale media. Zo tweette Paramore al over When We Were Young Fest en lieten ook 3OH!3, Meet Me At The Alter en Dashboard Memories via Instagram weten dat ze aanwezig zullen zijn.

Maar ook dat kan niet alle sceptici overtuigen. Velen verwijzen daarbij naar Fyre Festival. Dat festival werd in 2017 aangekondigd door verschillende influencers. Maar toen de dag eindelijk aangebroken was, bleek niets in orde te zijn. Daardoor cancelden artiesten op het laatste moment en werd uiteindelijk ook het volledige festival afgelast, terwijl de duizenden festivalgangers al aanwezig waren. Door dat verhaal zijn heel wat mensen op hun hoede over het When We Were Young Fest.

Meer
Lees meer...