Wie is Tinne Oltmans uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Tinne Oltmans, De Slimste Mens ter Wereld
Nieuwkomer: Tinne Oltmans VIER

Tinne Oltmans deed het ondenkbare in haar eerste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Ze speelde, in een spannende finale, Philippe Geubels naar huis, die al sinds de eerste aflevering van dit seizoen deelnam. Is de jonge blondine een kanshebber op de eindoverwinning?

De kans bestaat dat je niet weet wie Tinne Oltmans uit De Slimste Mens ter Wereld is. Maar je kleine broertje, zusje, nichtje of neefje, weet waarschijnlijk perfect wie ze is. Tinne Oltmans is namelijk een van de vele gezichten van Ketnet. Maar daarnaast is ze ook te zien in verschillende musicals, vlogt ze op YouTube en zet ze ook haar eerste stapjes in de muziekwereld.

Ghost Rockers

De nu 26 jaar oude Tinne Oltmans werd bekend bij het grote (kinder-)publiek voor haar hoofdrol in de Ketnetreeks Ghost Rockers. In die reeks speelde Tinne de rol van Mila, die ook de frontvrouw was van de band Ghost Rockers. Op de set van Ghost Rockers leerde Tinne Oltmans ook Juan Gerlo kennen, met wie ze nu nog steeds een koppel vormt.

Naast haar rol in Ghost Rockers was Tinne in het verleden vooral vaak te horen als stemactrice in de Vlaamse versie van verschillende films. Zo was ze te horen als Belle in de live-action remake van Belle en het Beest uit 2017, maar is ze ook de Vlaamse stem van Moxy in UglyDolls die eerder dit jaar uitkwam.

Musicals

Hoewel Tinne vooral bekend is als Mila uit Ghost Rockers is haar core business eigenlijk musical. Zo was ze toen ze amper 11 jaar oud was te zien in de musicalversie van The Sound of Music. Daarin speelde ze de rol van het jongste Von Trapp-kind Martha. In 2018 was ze dan te zien als Doornroosje in de musicals Doornroosje, de sprookjesmusical en Er was eens … De Sprookjesmusical en ook als Juf Ellen in ZOO of life.

En ook voor volgend jaar staat er al een musical op de planning voor Tinne Oltmans. Dan zal ze de rol van Sophie vertolken in de Vlaamse versie van de ABBA-musical Mamma Mia.

Steracteur Sterartiest

Tinne Oltmans gooide in 2017 ook haar stem in de strijd in het Eén-programma Steracteur Sterartiest. Daar wist ze het te schoppen tot in de finale, maar moest ze uiteindelijk de duimen leggen tegen Thuis-acteur Michiel De Meyer.

In Steracteur Sterartiest zamelde Tinne geld in voor VAGGA vzw, een organisatie die zich inzet voor geestelijke gezondheidszorg. Een onderwerp dat Tinne nauw aan het hart ligt. Dat vertelde ze nog voor onze camera tijdens het programma.

Sinds haar passage aan Steracteur Sterartiest zet Tinne ook steeds meer in op haar zangcarrière. Zo bracht ze onlangs nog een cover uit van Bad Guy van Billie Eilish, samen met 27 On The Road.

Bekijk hier alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld:

Gesponsorde artikelen