Left Right
scrollTop top

Will Smith hint naar politieke carrière: “Ik zal zeker m’n deel doen”


Will Smith Politieke Carrière
© Will Smith in ‘Amend’ – Netflix

Bekende koppen ruilen al jaar en dag hun televisiecarrières in voor een carrière in de politiek. En Will Smith lijkt te hinten dat hij ooit ook wel eens in dat lijstje zou kunnen staan. Concrete plannen heeft de acteur naar eigen zeggen nog niet. Maar hij zal “zeker zijn deel doen”.

Will Smith loste zo’n twee weken geleden een gloednieuwe docuserie op Netflix. Die kreeg de titel Amend: The Fight For America en gaat over het gevecht voor gelijke rechten in de Verenigde Staten. Smith host de miniserie. Die vertelt het verhaal door de lens van het 14de amendement.

“Dat 14de amendement is eigenlijk de kern van wat we denken wanneer we onszelf als Amerikanen zien”, legde Will Smith uit tijdens Pod Save America. Da’s een podcast met Jon Favreau, de man die de speeches van voormalig Amerikaans president Barack Obama schreef. “Het 14de amendement maakt duidelijk dat alle Amerikanen gelijk zijn voor de wet.”

Hoopvol

Met Amend wil Smith wereldkundig maken hoe gevaarlijk racisme kan zijn. Da’s zeker zo wanneer je er weinig over weet. “Onwetendheid kan aangepakt worden. Onheil is een moeilijker probleem. Maar gelukkig komt onwetendheid veel vaker voor als het om racisme gaat.”

De Bad Boys-acteur is optimistisch. Want de Black Lives Matter-beweging heeft heel wat Amerikanen aan het denken gezet. “Ik ben hoopvol”, klonk het in de podcast. “Ik geloof dat mensen elkaar kunnen begrijpen en dat iedereen in harmonie kan samenleven.”

Politieke arena

Da’s een mooi standpunt voor een politicus, merkt Jon Favreau op. En Will Smith benadrukt dat hij misschien ooit wel een politieke carrière wil. “Ik zal zeker m’n deel doen”, klinkt het. “Of dat nu artistiek blijft of ooit uitbreidt tot een carrière in de politieke arena.”

Het ziet er dus niet naar uit dat Will Smith in 2024 tegenover Kanye West komt te staan. De rapper/ondernemer was één van de presidentskandidaten tijdens de voorbije verkiezingen. Kanye is geen president geworden. Maar hij kondigde meteen aan dat hij zich ook in 2024 kandidaat zou stellen.

Amend is terug te vinden op Netflix. Uitgekeken en op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428