Winnaars ‘A2K’ bekend: dit is de nieuwe Amerikaanse girlgroup VCHA

JYP Entertainment ging de afgelopen weken op zoek naar de leden voor een nieuwe girlgroup. In A2K, kort voor America 2 Korea, werd gezocht naar getalenteerde Amerikaanse meisjes die deel zouden uitmaken van een nieuwe girlgroup van JYP Entertainment. De selectie gebeurde door Park Jin-young, de CEO van JYP Entertainment zelf. En nu kennen we de winnaars.

Zuid-Koreaanse agentschappen proberen steeds meer internationaal door te breken. Dat doen ze uiteraard met hun eigen K-popgroepen, maar recent proberen ze ook internationale groepen te vormen. HYBE doet dit momenteel in samenwerking met het Amerikaanse platenlabel Geffen Records in Dream Academy. In dat programma wordt gezocht naar een internationale girlgroup met deelnemers uit dertien verschillende landen. JYP Entertainment ging iets specifieker op zoek. In A2K zocht het agentschap naar leden voor een volledig Noord-Amerikaanse girlgroup.

A2K

A2K, wat de afkorting is voor America 2 Korea, ging van start op 14 juli 2023 en is een samenwerking tussen JYP Entertainment en het Amerikaanse platenlabel . In de eerste afleveringen kregen we te zien hoe de deelneemsters auditie deden voor Park Jin-young himself. De tien beste meisjes mochten naar Zuid-Korea om verder te trainen.

Na verschillende opdrachten bleven er in de finale nog acht deelnemers over. Zes daarvan zouden het schoppen tot de eerste Amerikaanse girlgroup van JYP Entertainment, dat op dit moment de girlgroups TWICE, ITZY, NMIXX en NiziU onder z’n vleugels heeft.

VCHA

In de finale, die doorging op donderdag 21 september, kwamen we ook de naam van de nieuwe groep te weten. VCHA komt van het Koreaanse woord “비춰“, wat uitgesproken wordt als “bi-cha” en “een licht schijnen” betekent. De naam verwijst zo naar het doel van de groep om een inspiratie te zijn voor anderen.

Later werden de winnaars bekendgemaakt. Dat werden Lexi (17), Camila (18), Savanna (17), Kendall (17), KG (16) en Kaylee (13). Camila is afkomstig uit Canada, de andere leden zijn Amerikaans. De opnames van A2K vonden enkele maanden geleden plaats, waardoor we al meteen een dag na de bekendmaking van de leden het eerste nummer van VCHA te horen kregen. Dat werd Y.O.Universe, dat ook al meteen een videoclip kreeg.

Bekijk hier de videoclip voor Y.O.Universe van VCHA:

Meer
Lees meer...