Lia van ITZY neemt pauze voor gezondheidsredenen

Lia van de K-pop girlgroup ITZY zal een tijdelijke pauze nemen van haar activiteiten als K-popster. Ze doet dit door gezondheidsredenen. Op doktersvoorschrift moet ze namelijk een pauze nemen om te rusten.

Lia van de populaire K-popgroep ITZY zal door gezondheidsredenen een tijdje niet te zien zijn als lid van de groep. Dat heeft het agentschap JYP Entertainment vandaag laten weten. Lia heeft te kampen met zware stress en angst bij het uitvoeren van haar activiteiten als idool en moet daarom op doktersvoorschrift een pauze inlassen.

Pauze

In een officieel statement heeft JYP Entertainment vandaag laten weten dat Lia een pauze inlast. De zangeres van ITZY heeft te kampen met stress en angst en moet daarom rusten. “Omdat we de gezondheid van onze artiesten zien als onze hoogste prioriteit hebben we, na uitvoerige discussies met de leden, besloten dat Lia vanaf vandaag niet zal deelnemen aan de geplande activiteiten van ITZY. Ze zal voorlopig een pauze nemen om te focussen op haar herstel.”

De laatste weken was dit al enigszins te merken. Zo was Lia er niet bij toen ITZY optrad tijdens de slotceremonie van de Wereldjamboree in Seoul. Het is nog niet geweten hoe lang de pauze van Lia precies zal duren. Dit zal ook besproken worden met de andere vier leden van ITZY.

Reactie Lia

Lia schreef zelf ook een brief aan haar fans. Daarin liet ze weten dat ze zich zorgen maakte over hoe de fans het nieuws zouden opnemen. Ze schrijft in de brief ook dat ze positief terugkijkt op de afgelopen zes jaar als lid van ITZY, maar dat ze zichzelf uit het oog verloor terwijl ze haar doelen achterna streefde.

“Ik ben altijd zo dankbaar voor MIDZY’s (de fans van ITZY, red.), dus het is mijn enige wens om jullie mijn liefde en blijdschap te geven. Daarom heb ik het gevoel dat ik even een pauze moet nemen om terug van mezelf te houden met nieuwe energie. Ik hoop dat jullie gelukkig zullen blijven. Ik zal mijn best doen om in goede gezondheid terug te keren.

Bekijk hier de brief van Lia op Instagram:

Meer
Lees meer...