Winnaars ‘Dream Academy’ bekend, dit zijn de leden van KATSEYE

Op vrijdag 17 november was het tijd voor de finale van Dream Academy, de wedstrijd waarin HYBE samen met het Amerikaanse label Geffen Records op zoek ging naar de leden voor een nieuwe internationale girl group.

In augustus maakten HYBE, het label waaronder de agentschappen van onder andere BTS, LE SSERAFIM en NewJeans zitten, bekend dat het in samenwerking met het Amerikaanse platenlabel Geffen Records op zoek zou gaan naar leden voor een nieuwe internationale girlgroup.

20 deelnemers

Er stonden aanvankelijk 20 deelnemers aan de start van de wedstrijd. Zij waren afkomstig uit 12 verschillende landen. Het ging daarbij om zes deelneemsters uit de Verenigde Staten, drie uit Japan en twee uit Korea. De andere meisjes kwamen uit Argentinië, Brazilië, de Filippijnen, Thailand, Australië, Slowakije, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland. In totaal ging het zo dus om deelneemsters uit vijf verschillende continenten. Met enige regelmaat verscheen er een nieuwe opdracht op YouTube, waarna mensen konden stemmen om hun favoriete deelnemers verder te krijgen in de wedstrijd.

Al snel werd het duidelijk dat er gezocht werd naar zes leden omdat er vaak gestemd moest worden op zes meisjes. Gisteren, op vrijdag 17 november, was het dan tijd voor de finale, waarin deze zes winnaressen gekozen werden. Tijdens die finale brachten alle tien finalisten drie gloednieuwe nummers. Het eerste nummer, Girls Don’t Like, werd gebracht door Emily, Daniela, Yoonchae, Marquise en Megan.

Het tweede nieuwe nummer, Dirty Water, werd zo gebracht door de overige vijf deelnemers: Manon, Lara, Samara, Ezrela en Sophia.

Alle tien finalisten brachten ook samen het nummer All The Same.

KATSEYE

In de wedstrijd werd ook de naam van de groep bekendgemaakt. Die werd KATSEYE, waarna de zes leden bekend werden gemaakt.

De leden van KATSEYE werden bekendgemaakt in volgorde van hun ranking. De Filippijnse Sophia (20) haalde daarbij de eerste plaats. Zij was tijdens de hele wedstrijd op kop te vinden en was zowel bij het publiek als bij de jury een van de favorieten. De tweede plaats ging naar de Indische-Amerikaans Lara (18). Op drie is de Amerikaanse Daniela (19) te vinden. De vierde plek is voor de Zuid-Koreaanse Yoonchae (15) te vinden. Zij zal het jongste lid van KATSEYE worden. De groep wordt vervolledigd door de Chinees-Amerikaanse Megan (17) en de Zwitserse Manon (21).

Meer
Lees meer...