Alle leden van BTS zouden 21 miljard won (14,7 miljoen euro) gekregen hebben om contract te hernieuwen

Gisteren raakte bekend dat alle leden van BTS hun contract bij BIGHIT MUSIC verlengd hebben tot na het beëindigen van hun legerdienst in 2025. Kenners menen nu dat heel wat geld gepaard ging bij het verlengen van de contracten van BTS.

Alle zeven leden van BTS zullen ook na 2025 nog deel blijven uitmaken van de groep en het agentschap BIGHIT MUSIC. Gisteren deelde BIGHIT MUSIC een statement dat alle leden een nieuw contract hebben ondertekend of, in het geval van Jin en j-hope, zullen ondertekenen wanneer ze terugkeren van hun verplichte legerdienst. Dat contract zorgt ervoor dat de leden van BTS al zeker terug als groep op het podium zullen staan na het einde van hun legerdienst in 2025.

21 miljard won per lid

Kim Hye-young, onderzoeker bij de Daol Investment & Securities Co Ltd, deed bij het Koreaanse Financial News een schatting over het bedrag dat gepaard zou zijn gegaan bij de contractverlenging van BTS. “Voor de eerste contractverlening in 2018 zou elk lid van BTS 7 miljard won (4,9 miljoen euro) ontvangen hebben. Daardoor kunnen we schatten dat het nu zou gaan om een bedrag van 21 miljard won (14,7 miljoen euro) per contract.” Kim schat ook dat het gaat om een contract met een duur van vijf jaar, dus tot 2028.

Voor alle zeven leden samen komt dat dus neer op een bedrag van 147 miljard won (103 miljoen euro). Dat BIG HIT MUSIC zo diep in de buidel tast voor BTS, is niet helemaal vreemd. In 2020 schatte Forbes namelijk dat BTS samen 50 miljoen dollar (47 miljoen euro) waard is. Ondertussen zou dit bedrag volgens Sportskeeda al gestegen zijn tot 150 miljoen dollar (141 miljoen euro).

Volgens Kim Hye-young is het ook voor de toekomstplannen van HYBE, het overkoepelende label van BIGHIT MUSIC belangrijk om BTS te houden. “Vanaf 2024 gaan de leden van SEVENTEEN aan hun militaire dienstplicht moeten beginnen. Als BTS dan vanaf het tweede deel van 2025 terug kan starten met z’n activiteiten als groep zorgt dat voor stabiliteit voor het label.”

Meer
Lees meer...