Left Right
scrollTop top

Wist je dat Samson eigenlijk een andere naam ging hebben?


Wist je dat Samson eigenlijk een andere naam ging hebben?

Samson en Gert, die kennen we natuurlijk allemaal. Maar het scheelde maar een haar of onze favoriete hond had een heel andere naam gehad. 

We kunnen het ons onmogelijk inbeelden dat Samson een andere naam zou hebben. Maar tot twee dagen voor de allereerste opnames van Samson en Gert, toen nog als omroepersduo op TV1, had Samson wel degelijk een andere naam. Hij zou Bob heten, maar daar stak Danny Verbiest toen een stokje voor.

Bob en Gert

Stel het je maar eens voor, want dit hadden de namen van onze jeugdhelden kunnen zijn. Het scheelde maar een haar of we hadden de afgelopen weken in het Sportpladijs kunnen meebrullen met de ‘Bobrock’ in plaats van de ‘Samsonrock’.

Danny Verbiest, de originele stem van Samson, was niet tevreden met de naam Bob. Het was zijn vrouw die uiteindelijk de naam Samson voorstelde. Naar het gelijknamige Bijbelse figuur, dat bekend staat om z’n weelderige haardos.

Tot twee dagen voor de eerste opnames van Samson en Gert luisterde Samson nog naar de naam Bob. Ongetwijfeld een verwijzing naar zijn ras, de bobtail. Al hebben we ook daar een onthulling over.

Rembrandt, Simson bedreigt zijn schoonvader.

Samson is een bastaard

Hoewel algemeen aangenomen wordt dat Samson een bobtail is, is hij eigenlijk een kruising tussen twee honden. Samson is in hondentermen dus een bastaardhond. Hij is een kruising tussen een bobtail en een bearded collie. En als je de twee hondenrassen naast elkaar bekijkt, zie je duidelijk dat Samson gelijkenissen vertoont met beide rassen.

Ziezo, nu we dit allemaal weten zijn we helemaal klaar voor de Samson en Gert Kerstshow.

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737