Woedende vader schiet 7 IS-strijders dood na executie zoon

Een Irakese vader was zo woest na de executie van zijn zoon door IS-strijders, dat hij zijn eigen leven gaf om wraak te nemen. Basil Ramadan opende het vuur op de strijders, en doodde er uiteindelijk zeven. Na zijn daad werd hij zelf neergeknald.

Een Irakese man, Basil Ramadan, heeft zeven IS-strijders neergeschoten uit wraak voor zijn vermoorde zoon, Ahmed Basil Ramadan. Hij gebruikte een AK-47 om een groep militanten neer te schieten aan een checkpunt in Tikrit, een stad ten noordwesten van Bagdad, een stad die momenteel in handen is van de Islamitische Staat. Na de daad wordt de 60-jarige Ramadan zelf neergeschoten.

Openbare executie

IS stuurde foto’s de wereld in van een video met de executie van Ahmed Basil Ramadan en nog zeven anderen. Op de foto’s is te zien hoe de acht mannen in oranje jumpsuits geknield op de grond zitten in een afgelegen gebied onder een brug. Achter hen staan gewapende IS-strijders klaar. Enkele namen worden afgeroepen, waaronder die van Ahmed Basil Ramadan. De leider van de gevangenen is Kapitein Hossam Salah Bnosh. De groep gevangenen is lid van de Irakese politie, ze hebben eerder dit jaar de oversteek gemaakt naar het kalifaat, maar worden nu door IS zelf beschuldigd van spionage voor de Irakese overheid.

Elke gevangene wordt gedood met één schot. Na de executie poseren de strijders nog even voor de foto met hun wapens. Islamitische Staat staat bekend om zijn openbare executies.

Meer
Lees meer...