Woody en Buzz keren allebei terug in ‘Toy Story 5’

Goed nieuws voor de fans van Toy Story. Een tijdje geleden maakten Disney en Pixar namelijk bekend dat er een vijfde film zou komen. Vandaag komt daar nog eens fijn nieuws bij, want ook Woody en Buzz keren terug. Daar was een tijdje onzekerheid over door het einde van de vorige film.

In februari werd bekendgemaakt dat Toy Story 5 in de pijplijn zit. Wanneer die film er precies zal komen en waarover die zal gaan, is niet bekend. Toch volgde niet veel later het nieuws dat acteur Tim Allen zou terugkeren als de stem van Buzz Lightyear. Over een terugkeer van Woody was nog niets geweten. Maar daar komt nu dus verandering in. Woody zal wel degelijk te zien zijn.

Toy Story 5

De meest recente Toy Story dateert ondertussen al uit 2019 en deed het ontzettend goed bij critici. Op Rotten Tomatoes haalt Toy Story 4 zelfs 97 procent op de Tomatometer. Dat komt zonder twijfel door het emotionele afscheid tussen Woody en Buzz en de rollercoaster waar de film de kijker in meenam. Het succes was ook te zien aan de box office, waar de film meer dan een miljard dollar ophaalde.

Ondanks dat grote succes was de komst van een vijfde film lang onzeker. Het duurde dan ook tot begin dit jaar voor Pixar officieel bekendmaakte dat er nog een vijfde film zou komen. Even later werd ook gezegd dat Buzz Lightyear zou terugkeren, maar over Woody was er nog heel wat onzekerheid.

Terugkeer Woody

Aan die onzekerheid komt nu dus een einde. In een interview met Variety vertelt Pete Docter, chief creative officer bij Pixar, dat Woody zeker terugkeert. In het interview had Docter het over alle nieuwe projecten waar nu aan gewerkt wordt. Daarbij hoort onder andere de sequel van Inside Out en de nieuwe Toy Story. “We hebben een nieuwe Toy Story, dus Woody en Buzz zijn terug”, was het enige dat hij meedeelde. Of Tom Hanks zijn stem opnieuw zal verlenen aan Woody, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...