Left Right
scrollTop top

‘WtFOCK’-graffiti in Antwerpen mag dan toch blijven


wtFOCK
© wtFOCK

De graffititekening van wtFOCK op de Antwerpse Waagnatie zal nog zeker tot de zomer van 2020 blijven. Aanvankelijk werd er gezegd dat de graffiti overschilderd ging worden, maar daar konden de fans van de reeks niet mee lachen. Ze maakten een petitie, met succes.

WtFOCK is razend populair in binnen- en buitenland. De Vlaamse remake van het Noorse succesformat Skam, wordt wereldwijd positief ontvangen en wordt zelfs door de originele makers één van de beste remakes genoemd. Opvallend aan wtFOCK (en alle andere remakes van Skam) is hoe de reeks verder gaat dan het kleine scherm. Zo hebben de hoofdpersonages sociale mediaprofielen waarop ze hun foto’s en gedachten delen, maar zijn er ook dingen uit de reeks die terugkomen in “de echte wereld”. Zo is er ook de graffiti van Robbe op de Antwerpse Waagnatie.

View this post on Instagram

WAUWIE ?Deze al gezien? #jamesdeanvandeschelde #wtFOCK

A post shared by wtFOCK (@wtfock.be) on

Graffiti wtFOCK

In één van de afleveringen van het derde seizoen van wtFOCK is te zien hoe Sander een gigantisch graffitikunstwerk maakt op de Waagnatie in Antwerpen. Op het graffitiwerk van Sander is in het groot het hoofd van Robbe te zien in een hartvormige “gat in de muur”. En tot groot plezier van de fans van de reeks, was het kunstwerk ook écht te bewonderen in Antwerpen. Het echte werk werd natuurlijk niet gemaakt door Sander, maar wel door de graffiti-artiest K.Shit.

Maar nu het derde seizoen van de reeks erop zit, plande Waagnatie om het kunstwerk te verwijderen. Maar dat was niet naar de zin van de fans van de reeks. Zij startten een petitie om de graffiti te bewaren. De petitie werd ondertekend door heel wat Vlaamse fans, maar ook de internationale kijkers van wtFOCK (en die zijn met veel) droegen hun steentje bij. “Dit hadden we nooit gedacht”, laat Nick Veldeman van Waagnatie weten. “Onze mailbox wordt overspoeld met vragen van fans om de muurschildering te behouden. Niet alleen uit België, maar van over de hele wereld.” Daarom heeft Waagnatie nu beslist om de graffiti nog zeker tot de zomer van 2020 te laten staan.

Wie de mural wil bezichtigen, kan dat dus nog tot de zomer van 2020 toen op het expogebouw Waagnatie op Rijnkaai 150 in Antwerpen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899