X Premium-gebruikers gaan hun blauwe vinkje niet meer kunnen verstoppen

Je zal binnenkort waarschijnlijk heel wat meer blauwe vinkjes te zien krijgen op X, het nieuwe Twitter. Voorlopig kunnen X Premium-gebruikers er namelijk voor kiezen om dat vinkje te verstoppen. Maar die optie zal binnenkort verdwijnen.

Er komt opnieuw een verandering aan op X. Binnenkort zullen gebruikers die betalen voor het platform dit niet meer kunnen verstoppen. Op dit moment is het namelijk mogelijk om je blauwe vinkje te verbergen, maar die optie zal verdwijnen.

Blauwe vinkje

Het blauwe vinkje zorgde al voor heel wat ophef op X. Sinds Elon Musk Twitter overnam en het platform omdoopte tot X, kan je zo’n vinkje – dat vroeger enkel voorbehouden was voor officiële accounts van celebrity’s, bedrijven en merken – kopen. Dit doe je door X Premium te nemen. Deze functie kost in België 25 euro per maand of 249,99 euro per jaar.

In ruil krijg je heel wat voordelen, zoals de optie om langere posts te maken, je likes te verbergen en zelfs geld te verdienen voor je populaire posts. Posts van X Premium-gebruikers worden ook hoger getoond op de tijdlijn dan posts van andere gebruikers. Maar er is een grote keerzijde, want heel wat mensen vinden het belachelijk dat mensen betalen voor X. Daardoor kunnen X Premium-gebruikers, die bang zijn om uitgelachen te worden, ervoor kiezen om het blauwe vinkje niet te tonen naast hun naam.

Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die plots een vinkje gekregen hebben, zonder dat ze daarvoor betaalden. Het gaat hierbij om accounts met meer dan 2.500 volgers met X Premium of mensen die door X gezien worden als bekend genoeg voor een vinkje. In deze groep zijn er heel wat mensen die niet gelijkgesteld willen worden met de mensen die daadwerkelijk betalen voor het platform en dus hun blauwe vinkje verbergen. Maar die optie lijkt nu te gaan verdwijnen.

Vinkje niet meer verstoppen

Een X Premium-gebruiker deelde op X een screenshot van een melding die hij gekregen had. Daarop staat te lezen dat de optie om je vinkje te verstoppen “binnenkort zal verdwijnen”. Een echte datum is er dus niet, maar je mag binnenkort dus heel wat extra blauwe vinkjes verwachten op X.

Meer
Lees meer...