‘You’-showrunner: “Plottwist seizoen 4 werd al jaren gepland”

Sinds donderdag 9 maart staat het tweede deel van het vierde seizoen van You op Netflix. Daarin kregen we de grootste plottwist van de reeks tot nu toe te zien. De makers van de reeks bereidden deze plottwist al enkele jaren voor, zo blijkt uit een nieuw interview.

Het vierde seizoen van You zit er sinds vorige week op. Kijkers werden in het tweede deel van het vierde seizoen getrakteerd op een plottwist van formaat. En die werd al lang op voorhand gepland.

Plottwist

Nadat we op het einde van het eerste deel te weten kwamen dat Rhys Montrose (Ed Speleers) de Eat The Rich-killer was, leek het grootste mysterie uit het vierde seizoen van You opgelost. Maar niets bleek minder waar. Want in het tweede deel kwamen we te weten dat Joe (Penn Badgley) niet echt sprak met Rhys, maar dat alle gesprekken die de twee hadden, zich afspeelden in het hoofd van Joe. En hoewel we in het begin van het vierde seizoen te zien kregen dat Joe Marienne (Tati Gabrielle) liet ontsnappen, bleek dat uiteindelijk toch niet het geval te zijn. Marienne zat opgesloten in de gekende glazen kooi van Joe in de kelder van een vervallen gebouw.

In de maand tussen de release van het eerste en het tweede deel van het vierde seizoen, hadden enkele fans deze plottwist al voorspeld. Ze vonden verschillende bewijzen voor hun theorie, die uiteindelijk dus bleek te kloppen.

Jaren geleden gepland

In een interview met The Hollywood Reporter vertelt showrunner Sera Gamble meer over de plottwist. “Mensen zullen meteen denken: ‘Oh, het is zoals Fight Club‘? En da’s ook hoe ik het omschreef: ‘We gaan een Fight Club-ding doen’. Dat is natuurlijk een heel hoge standaard, want er zijn al veel slechte versies van gemaakt. Je moet een goede reden hebben om dit te doen en ook precies weten dat je ermee wil doen wanneer je eraan begint.”

“Dit was met voorsprong het moeilijkste seizoen. In de eerste plaats moesten we een whodunit maken en daarna moesten we terugkeren naar het begin van elke scène om te kijken of het klopte met het verhaal van Rhys. We hadden dit al verschillende seizoenen in gedachten. We begonnen er al heel vroeg over te praten. Maar we wilden het niet doen voor we zeker waren dat we de whodunit zouden doen. We hebben in de vorige seizoenen geprobeerd om Joe steeds gestoorder te maken, zodat het niet volledig uit de lucht viel.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor het tweede deel van het vierde seizoen van You:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...