Left Right
scrollTop top

‘You’ seizoen 3: alles wat we al weten


Netflix You seizoen 3
© Netflix

De eerste twee seizoenen van You waren een groot succes op Netflix. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat snel erna een derde seizoen werd aangekondigd. Op het nieuwe seizoen van You is het nog even wachten, maar toch lijsten we even op wat we al weten over seizoen 3.

You is even verslavend als Joe Goldberg aan z’n nieuw slachtoffer. Een reeks over een stalker, en ook lichtjes een psychopaat, werd enorm goed onthaald. In de eerste twee seizoenen zagen we hoe Joe zijn zinnen zette op Guinevere Beck en later op Love Quinn. Zijn obsessie leidde bovendien tot een groeiend aantal lijken. We zijn benieuwd of hij zijn moordzucht in seizoen 3 onder controle kan houden.

You

Het eerste seizoen van You toonde het verhaal van Joe Goldberg, een boekhandelaar in New York, die na een ontmoeting met Guinevere Beck verliefd op haar wordt. Die ontmoeting is het begin van zijn obsessie voor haar. Met behulp van sociale media spit hij het volledige leven van Beck uit. Want niets of niemand houdt hun relatie tegen. Het eerste seizoen eindigde niet als een geslaagd liefdesverhaal want Joe vermoordde Beck en zag op het einde zijn oude liefde Candace terug.

In het tweede seizoen verhuist Joe Goldberg van New York naar Los Angeles om aan zijn verleden, en meer bepaald aan Candace, te ontsnappen. Hij neemt een nieuwe identiteit aan en gaat voortaan door het leven als Will Bettelheim. Wanneer hij de enthousiaste Love Quinn ontmoet, hervalt Joe in zijn oude patronen van obsessie en geweld. Joe / Will wil deze keer koste wat het kost zijn nieuwe relatie met Love laten slagen. Maar onderweg krijgt Joe problemen met zijn ex Candace en ergert hij zich mateloos aan de tweelingbroer van Love.

Waar gaat seizoen 3 over?

Seizoen twee van You had een zeer verrassend einde. Maar het einde gaf wel meteen al aan dat er waarschijnlijk een derde seizoen kwam. En dat werd op 14 januari door Netflix bevestigd. De laatste scènes van het tweede seizoen toonden hoe Joe en Love verhuisden van het drukke Los Angeles naar een rustig huis in een buitenwijk. Daarin zagen we ook Love met een zichtbaar zwangerschapbuikje en haar moeder in de deuropening staan.

Joe gaf in die laatste ogenblikken aan hoe ongelukkig hij in zijn huidige situatie is. Hij is in zijn eigen persoonlijke gevangenis beland. Nu hij te weten is gekomen dat Love ook enkele moorden op haar geweten heeft, is zijn liefde voor haar afgekoeld. Ze zijn niet langer soulmates. Maar één ding is wel zeker: Joe is klaar voor zijn dochter. Hij is klaar om de goede vader te zijn die hij nooit heeft gehad.

Wat we ook tijdens die laatste scènes van You zagen, was hoe Joe letterlijk zijn oog liet vallen op zijn buurvrouw. Piepend door zijn omheining ziet hij hoe zijn buurvrouw aan haar zwembad aan het lezen is. Vooral wat Joe vertelde, gaf al meteen een voorproefje op het derde seizoen: “Dit is nog maar het begin, want hier moest ik zijn… om jou te ontmoeten. Daar was je met je boeken en je zonneschijn. Zo dichtbij, maar toch ver weg. Ik verzin wel een manier om bij jou te komen. Tot snel, buurvrouw.”

Fantheorie 1

De eerste fantheorie die op het internet circuleert gaat over de onbekende buurvrouw. Na de laatste aflevering van You overspoelde Twitter met ideeën dat de buurvrouw z’n moeder is. Sommigen zeiden dat de handen het verraadden, terwijl anderen er zeker van waren dat de ringen die, laten we ze Jane Doe noemen, Jane Doe droeg overeenkwamen met die die Joe’s moeder droeg in de flashbacks. Het lijk alvast geen onlogische redenering, aangezien zijn moeder een belangrijke rol speelde in het tweede seizoen.

Want in het tweede seizoen kregen we eindelijk wat meer inzicht over Joe z’n jeugd. Daarin zagen we hoe Joe’s vader zijn moeder mishandelde en hoe zijn moeder zomaar met andere mannen wegging. Dat had als gevolg dat Joe vaak werd achtergelaten. Dat verklaarde dan ook meteen waarom Joe zo hard gefixeerd is op de vrouwen in zijn leven. Hij wil niet nog eens in de steek gelaten geworden.

Wat we niet zagen in het tweede seizoen is hoe het verder afgelopen is met zijn moeder. Er bestaat dus een kans dat we haar in het derde seizoen opnieuw zullen zien. Later ontkrachtte Penn Badgley deze theorie in een interview. Daarin vertelde hij dat ze zeker zijn moeder niet is. Wat ook meteen het enige was wat hij toen mocht vertellen over de mysterieuze vrouw. Maar klopt dit wel? Misschien ontkrachtte de acteur gewoon deze theorie omdat ze nog onbekend moet blijven.

Fantheorie 2

View this post on Instagram

Reminiscing life before Joe.

A post shared by YOU (@younetflix) on

Een andere theorie die fans ontwikkelden was eentje over Ellie Alves, gespeeld door Jenna Ortega. Zo willen veel kijkers dat Ellie terugkomt om Love en Joe te vermoorden. Alleen vindt Ortega dat dat niet overeenkomt met Ellie’s verhaallijn. Volgens haar past een moord helemaal niet bij de persoonlijkheid van haar personage.

Een fantheorie die Ortega wel ziet zitten is dat Ellie terugkomt om de film van Forty uit te brengen, die gebaseerd was op het verhaal Dark Face of Love van Beck. Zo vertelde Ortega in een interview met Insider: “Ik houd van deze theorie! Ik wil echt dat Ellie hier sterker uitkomt en ik weet hoe graag ze regisseur wil zijn. Ik hoop dat ze op de een of andere manier weer naar L.A. komt omdat ze deze film heeft gemaakt en daardoor veel aandacht krijgt…”

Uit het tweede seizoen weten we dat Ellie weggevlucht is naar een andere plaats en dat Joe haar maandelijks geld opstuurt. Het is dus mogelijk dat Ellie met dat geld stiekem aan een film werkt om zo het ware verhaal van Beck en Dr. Nicky te vertellen. Bovendien weet ze dat Joe een moordenaar is, dus ze kan hem ook elk moment ontmaskeren. Iets zegt ons dat het verhaal van Ellie nog lang niet volledig verteld is.

Wanneer komt het nieuwe seizoen uit?

Jammer genoeg is er nog geen concrete releasedatum bekend. Wat we wel al weten is dat You seizoen 3 verwacht wordt in 2021. Dat betekent dat we langer dan normaal op een nieuw seizoen van You moeten wachten. Seizoen 1 kwam in 2018 uit en seizoen 2 volgde in 2019. We zullen deze keer een jaartje geduld moeten hebben voordat we weer kunnen genieten van Joe zijn geheimen.

Begin februari postte scenarioschrijver en producer Sera Gamble op haar Twitter dat ze begonnen zijn aan You seizoen 3. Maar hoogstwaarschijnlijk wil dat zeggen dat ze begonnen zijn aan het script te verwerken. Op het filmgedeelte zullen we, jammer genoeg, nog even moeten wachten.

Onlangs maakte de writers’ room van You z’n eigen sociale media aan op Twitter en Instagram. Daar posten ze af en toe updates over de serie of behind the scenes-foto’s. Jammer genoeg gaat het wel nog over foto’s van het vorige seizoen. Voorlopig zijn er nog geen teasers of spoilers te zien. Maar aangezien ze nu pas een account op sociale media aanmaken, is dit misschien een aanwijzing dat er nog veel seizoenen volgen.

Hoe ziet de cast van You seizoen 3 eruit?

Ook al weten we dus niks over de verhaallijn of wanneer de productie van start gaat, toch weten we al iets zeker. Er komen alvast twee bekende gezichten terug in het derde seizoen van You. Zo zullen we natuurlijk hoofdpersonages Penn Badgley als Joe en Victoria Pedretti als Love terugzien.

We vermoeden ook dat Jenna Ortega terug zal keren als Ellie. Zo vertelde ze aan Insider dat ze denkt dat haar verhaallijn niet volledig op gang is gekomen. Dat merkt ze naar eigen zeggen aan de manier waarop de schrijvers veel mogelijkheden open hebben gelaten voor haar personage. Een ander personage waarvan we denken dat hij een rol zal krijgen in seizoen 3 is dr. Nicky. Net zoals bij Ellie hebben we het gevoel dat zijn verhaal nog niet is uitverteld. Onlangs postte de acteur die dr. Nicky speelde, John Stamos, een geheimzinnige “Riiiiiiight!” op zijn Twitter. Misschien is dat een aanwijzing dat dr. Nicky vrijgepleit gaat worden en wraak zal nemen op Joe? Waarom zou John Stamos anders zoiets op zijn Twitter posten? Right?

Veel fans hopen bovendien dat acteur Robin Lord Taylor alias de echte Will Bettelheim gaat terugkeren. Al is het maar omdat hij zo een geweldige acteur is. Wij hopen dat we Joe’s enige vriend ook nog eens terugzien in het nieuwe seizoen.

Hoeveel seizoenen mogen we nog verwachten?

De serie You is gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes. Zij schreef ondertussen al twee boeken in deze reeks, genaamd You en Hidden Bodies. Het einde van het tweede seizoen van You zag er wel anders uit dan dat van het boek. Zo ging Joe Goldberg in het tweede boek naar de gevangenis om te boeten voor al zijn moorden, terwijl hij in de serie nog steeds op vrije voeten is.

Wat wel al zeker is, is dat Joe zowel in het boek als in de serie een beter mens wil zijn voor zijn dochtertje. Caroline Kepnes vertelde op Twitter al dat ze klaar is met het derde boek over Joe en onlangs liet ze ook weten dat ze bezig is aan een vierde boek in de reeks. We mogen dus nog zeker twee seizoenen verwachten! Het derde seizoen krijgt net zoals de vorige seizoenen tien afleveringen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726