Zac Efron ontkent geruchten plastische chirurgie: “Het was een dom ongeluk”

Zac Efron heeft een uitgebreid interview gegeven aan Men’s Health. In dat interview kwamen de geruchten dat Zac Efron plastische chirurgie onderging aan bod. De acteur ontkende die geruchten en gaf de verklaring waarom zijn kaaklijn er plots anders uitzag.

Als je bekend bent, dan kent iedereen je gezicht én heeft iedereen het natuurlijk meteen in de gaten als er iets aan je gezicht veranderd. Zo doen er nu al een hele tijd geruchten de ronde dat acteur Zac Efron onder het mes is gegaan, maar die heeft de acteur nu ontkracht in een interview met Men’s Health.

Kaaklijn

Vorig jaar ontstonden er geruchten dat Zac Efron plastische chirurgie had ondergaan om een meer uitgesproken kaaklijn te creëren. De acteur verscheen toen in een video waarbij z’n kaak er plots anders uitzag. Zac Efron sprak zich nooit uit over de geruchten tot nu.

In het interview vertelt de acteur dat hij de geruchten via z’n moeder te weten kwam. Zij belde hem op met de vraag of hij echt plastische chirurgie had laten doen. Zac probeert namelijk om sociale media zoveel mogelijk te vermijden. Hij omschrijft het als een survivaltechniek, die hij al sinds z’n zeventiende gebruikt. “Als ik zoveel belang zou hechten aan wat anderen van me denken als zij denken dat ik doe, dan zou ik dit werk niet kunnen doen.”

Uitgegleden

Zac Efron heeft dus geen plastische chirurgie ondergaan, maar zijn kaaklijn is wel degelijk veranderd. Daar heeft hij wel een verklaring voor, al is die wel een beetje belachelijk. Zac vertelt namelijk dat hij op z’n sokken door z’n huis aan het lopen was. Daarbij gleed hij uit en viel hij met zijn kin op de hoek van een fontein. (Zo weten we dus ook ineens dat Zac Efron een fontein in z’n huis heeft.)

Door de klap verloor Zac het bewustzijn en toen hij opstond “hing zijn kinbeen van z’n gezicht”. Daarbij raakten zijn kauwspieren beschadigd. Deze spieren worden – zoals de naam al doet vermoeden -gebruikt om te kauwen en werken daarbij harmonieus samen met andere spieren in het gezicht. Maar door het ongeval van Zac, is deze harmonie verstoord. Om dit te compenseren, moet de acteur fysiotherapie volgen. Daar was hij een tijdje mee gestopt omdat hij in Australië verbleef. “M’n kauwspieren bleven maar groeien. Ze werden heel groot.” En dat is dus waarom de kaaklijn van Zac Efron er anders is gaan uitzien.

Meer
Lees meer...