Zanger Pharrell Williams vindt zijn song ‘Happy’ “ook irritant”

Ook artiesten kunnen hun eigen songs soms beu zijn. En daar is zanger en producer Pharrell Williams nu het levende bewijs van. Hij ging op Twitter akkoord met een fan die zei dat hij “Happy van Pharrell ontzettend irritant vond”. De song kwam in 2013 uit en is sindsdien niet meer weg te slaan van de radio’s en hitlijsten. Ook vandaag passeert Happy nog vaak de revue.

Tien jaar geleden was Happy van Pharrell Williams hot. Nu wordt er vooral mee gelachen. En ook Williams zelf ziet er duidelijk de grap van in. Hij liet namelijk op Twitter weten dat hij het lied “ook irritant” vindt.

“Same”

Er zijn veel mensen die Happy van Pharrell liever zien komen dan gaan. Maar ook de artiest zelf lijkt nu een van die mensen te zijn. Het lied kwam in 2013 uit, werd de titelsong van Despicable Me 2 én kreeg een bijpassende videoclip van maar liefst 24 uur lang. Daarna groeide Happy uit tot een echt anthem en werd het overal gedraaid. Van speelpleinen tot trouwfeesten en van festivals tot flashmobs, niemand was veilig.

Maar toch kreeg de song ook heel wat bagger over zich heen. Al jaren lang wordt Happy, vooral door Reddit-gebruikers, bestempeld als “het meest irritante lied aller tijden”. En ook op Twitter zijn een aantal tweets te lezen waarin mensen er hetzelfde over denken. Op een van die tweets heeft zanger Pharrell nu zelf gereageerd. Een gebruiker tweette: “Geen enkel lied heeft me meer geïrriteerd dan Happy van Pharrell”. Daarop reageerde de zanger zelf met: “Same”.

Pharrell

De zanger is zich dus bewust van de status van een van zijn bestscorende songs en lijkt er zelf ook niet volledig blij mee. Het lied zorgde er wel voor dat Pharrell Williams een aantal jaar weer helemaal terug was en onder andere de hit Freedom nog op de wereld losliet. Na 2016 is de zanger weer naar de achtergrond verdwenen om zich vooral te focussen op zijn gezin en zijn carrière als producer. Hij is ook nog te zien in verschillende reclamespots.

Bekijk de videoclip van Happy hier (of niet):

Meer
Lees meer...