Zangeres Beyoncé betaalt gigantisch bedrag om metro’s na uitgelopen concert te garanderen

Zangeres Beyoncé is nog steeds aan haar Renaissance World Tour bezig. Die ging in mei van start in Stockholm en zal in oktober eindigen in Kansas City. Door omstandigheden werd concert in Washington D.C. gisterenavond twee uur verlaat. Maar daarvoor nam de zangeres uiteindelijk zelf alle verantwoordelijkheid op zich.

Na een reeks concerten in Europa is Beyoncé ondertussen toegekomen aan het Amerikaanse luik van haar nieuwste tour. Daarbij stond ze gisterenavond, op 6 augustus, in Washington D.C., waar alles een beetje uitliep. Door weersomstandigheden begon het concert twee uur later dan voorzien en dat zorgde nadien voor heel wat problemen met het openbaar vervoer. Daar vonden de zangeres en haar entourage zelf een oplossing voor.

Renaissance World Tour

Het is ondertussen alweer drie maanden geleden dat Beyoncé met haar Renaissance World Tour in het Koning Boudewijnstadion in Brussel stond. Ondertussen is de zangeres namelijk al bezig aan de laatste twee maanden van die tour in de Verenigde Staten. Het concert wordt gezien als een van de grootste shows van de laatste jaren en is ook een technisch hoogstandje.

Daarbij is het, vooral in open stadions, dus ook belangrijk dat het weer meezit. En al is een beetje regen niet het ergste, toch moet er worden uitgekeken voor extreme weersomstandigheden.

Extra uur

Die omstandigheden waren afgelopen nacht in Summersfield, een wijk net buiten Washington D.C., net iets te extreem. Om die reden werd het concert van Beyoncé in FedExField een tijdje uitgesteld. Uiteindelijk begon het optreden pas twee uur later, waardoor het natuurlijk ook uitliep.

Op die manier zouden heel wat toeschouwers hun rit naar huis met het openbaar vervoer missen. Maar om iedereen een veilige rit naar huis te garanderen, besloot Beyoncé om eigenhandig het metro- en treinnet langer te laten opereren. Dat melden verschillende bronnen. Uiteindelijk betaalde ze eigenhandig een geldsom van ongeveer 100.000 dollar (zo’n 91.000 euro) om 100 stations één uur langer open te houden.

Meer
Lees meer...