Zendaya deelt poster van haar nieuwste film ‘Challengers’

Zendaya heeft een eerste poster gedeeld van haar aankomende film Challengers. Die zal na enkele maanden vertraging in april van dit jaar eindelijk in de cinema verschijnen.

De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino is al bijna 25 jaar bezig met het maken van films, maar brak pas in 2017 internationaal door met Call Me by Your Name. Twee jaar daarvoor had hij voor A Bigger Splash ook al gewerkt met ‘onze’ Matthias Schoenaerts. Nadien volgden nog Suspiria (2018) en Bones and All (2022), twee films met een horrortintje. En ook in 2024 is hij niet meteen van plan om het rustiger aan te doen. Zo krijgen we later op het jaar Queer met Daniel Craig.

Uitgesteld

Maar eerst is het dus tijd voor Challengers. Die film ging aanvankelijk al in september in de cinema verschenen, maar die releasedatum is uitgesteld door de stakingen in Hollywood in 2023. Door de acteursstaking zouden de hoofdrolspelers uit Challengers namelijk niet de kans gehad hebben om de film te promoten. Met iemand als Zendaya in de cast was dat een groot nadeel geweest dat waarschijnlijk zijn invloed had gehad op de box office.

Daardoor is de release van Challengers meer dan acht maanden uitgesteld, maar op woensdag 24 april zal de film dus toch eindelijk te zien zijn in de Belgische cinema’s.

Tashia, Patrick en Art

Challengers volgt drie mensen in de tenniswereld tijdens twee periodes in hun leven. Eerst zien we Tashi Duncan (Zendaya), Patrick (Josh O’Connor) en Art Donaldson (Mike Faist) als jonge tennistalenten. Die laatste twee zijn beste vrienden en blijken ook allebei een boontje te hebben voor Tashi. Die flirt maar al te graag met beiden en belandt ook met hen samen in bed.

Daarna gaat Challengers enkele jaren later verder. Tashia heeft haar tenniscarrière vroegtijdig moeten beëindigen door een zware knieblessure. Ze heeft zichzelf daarna succesvol omgeschoold tot coach. Daarmee begeleidde ze haar echtgenoot Art naar een grandslamtitel. Na een mindere periode probeert die via een lager aangeschreven challengerstoernooi terug te keren op het hoogste niveau. Op dat toernooi treft hij echter Patrick, zijn voormalige vriend en de voormalige geliefde van Tashi, wiens carrière in het slop zit. In de nieuwe poster van Challengers zie je in de glazen van de zonnebril van Zendaya alvast beide heren in actie.

Challengers is vanaf woensdag 24 april te zien in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...