Zuid-Koreaanse band The Rose komt naar Lotto Arena in Antwerpen

De Zuid-Koreaanse band The Rose heeft de Europese tak van zijn ‘Dawn to Dusk’-wereldtournee aangekondigd. Die zal halt houden in maar liefst zestien steden in veertien verschillende landen. Daaronder valt ook ons land met een stop in de Lotto Arena in Antwerpen.

Hoewel muziek van Zuid-Koreaanse bodem vaak gelijkgesteld wordt aan K-pop, zijn er uiteraard ook andere genres die het goed doen. Zo zijn er enkele populaire rockbands die bekend zijn tot ver buiten de landsgrenzen van Zuid-Korea. The Rose is zo’n band en die komt volgend jaar opnieuw naar België.

‘Dawn to Dusk’-tour

Begin dit jaar stond The Rose al in ons land. Toen stonden ze nog in de kleine zaal La Madeleine in Brussel. Ze lieten toen weten dat ze snel zouden terugkeren naar ons land. En die belofte maken ze nu waar, want de ‘Dawn to Dusk’-tour stopt ook in ons land. Daarbij maken ze een grote upgrade qua capaciteit naar de Lotto Arena in Antwerpen.

De stop in Antwerpen is een van de laatste van de tour. De Europese tour wordt afgetrapt op zondag 3 maart 2024 in Hamburg in Duitsland. Twee dagen later, op dinsdag 5 maart, is het de beurt aan Berlijn. Vervolgens zijn de Scandinavische landen aan de beurt met stops in Kopenhagen (donderdag 7 maart), Oslo (vrijdag 8 maart), Stockholm (zondag 10 maart) en Helsinki (woensdag 13 maart). Daarna trekt het viertal naar Krakau in Polen (vrijdag 15 maart), Budapest in Hongarije (zondag 17 maart), Wenen in Oostenrijk (dinsdag 19 maart), Milaan in Italië (donderdag 21 maart), Keulen in Duitsland (zaterdag 23 maart) en Zurich in Zwitserland (dinsdag 26 maart). De laatste vier concerten gaan door in Amsterdam in Nederland op donderdag 28 maart, Londen in het Verenigd Koninkrijk op zaterdag 30 maart, Antwerpen in België op maandag 1 april en Parijs in Frankrijk op woensdag 3 april.

Tickets voor fans met de app The Rosarium gingen al in voorverkoop op vrijdag 1 december. De algemene voorverkoop start op dinsdag 5 december om 10 uur lokale tijd. Wie een account heeft op Live Nation kan al een dag eerder, op maandag 4 december, aan tickets geraken.

Meer
Lees meer...