Zwaan sterft aan “gebroken hart” nadat haar eieren kapotgeslagen worden

Zwaan gebroken hart
Twitter

Triest nieuws uit Bolton in het Verenigd Koninkrijk, want daar is een zwaan gestorven aan een gebroken hart. De zwaan was aan het broeden op zes eieren, maar vijf daarvan waren met bakstenen kapotgeslagen door een groepje jongeren. Het verlies viel de zwaan zo zwaar dat ze er uiteindelijk aan overleed.

Sterven aan een gebroken hart, het is iets dat je vaak leest in sprookjes of ziet in films, maar het kan ook echt gebeuren. In Bolton in de buurt van Manchester is een zwaan overleden aan een gebroken hart.

Eieren kapotgeslagen

De zwaan broedde al een tijdje haar zes eieren uit op een eilandje in het Manchester Kanaal in Kearsley in de buurt van Bolton. Maar op een dag werd ze opgeschrikt door een groepje jongeren dat vanop de oever probeerde om met bakstenen haar nest te raken. Dat lukte de jongeren uiteindelijk en vijf van de zes eieren van de zwaan werden verwoest. De zwaan bleef diepbedroefd over met één van haar zes mogelijke jongen.

Tot overmaat van ramp besliste haar mannetje ook nog eens om de benen – nu ja, de zwemvliezen – te nemen. Hij vertrok twee weken geleden en werd niet meer teruggezien in de buurt van het nest. Volgens wildlife-activisten zou het mannetje vertrokken zijn als gevolg van stress door het verlies van de vijf eieren.

Gebroken hart

Zwanen zijn trouwe dieren en blijven doorgaans voor hun hele leven bij dezelfde partner. Dat het mannetje dus vertrok net nadat het koppel vijf jongen verloren was, viel het vrouwtje duidelijk zwaar.

Enkele dagen later werd het vrouwtje dan ook dood teruggevonden in haar nest. Volgens wildlife-activist Sam Woodrow is er maar één verklaring. “Er is niet veel dat ik kan zeggen eigenlijk. Ze stierf waarschijnlijk aan een gebroken hart omdat ze haar partner voor het leven zag vertrekken door stress.”

Gesponsorde artikelen