1 april: 9 pranks die je gewoon tijdens de lockdown kan uithalen

Het is weeral 1 april. Dé dag voor de lolbroeken om eens goed los te gaan. Maar door de huidige coronamaatregelen wordt het natuurlijk wat moeilijker om mensen beet te nemen. Juist omdat we allemaal thuis opgesloten zitten, heb je dus wel voldoende tijd om een grap uit te halen bij je huisgenoten.

Om het de grappenmaker in jou wat makkelijker te maken, lijsten we enkele leuke pranks op. Probeer deze dus enkel thuis. Durf jij de lockdownaprilgrappen aan?

1. Verborgen insecten

Verborgen insecten
Bored Panda

Deze prank vraagt wat knip- en plakwerk, maar wat moet je anders doen in deze saaie tijden? Het enige wat je nodig hebt is een printer, papier, schaar en plakband. Print enge figuurtjes uit zoals kakkerlakken of spinnen en plak deze dan aan de binnenkant van je lamp. Dan is het enkel nog wachten tot het licht wordt aangedaan …

2. Nek gebroken

https://twitter.com/YEhttb/status/1241672660855201796

Persoonlijk vinden we deze prank werkelijk fan-tas-tisch. Het filmpje zegt genoeg. De reacties zullen waarschijnlijk hilarisch zijn. Probeer maar uit!

3. Lege shampoofles?

Een zeer eenvoudige grap is doen alsof de shampoo of douchegel op is. Schroef de bovenkant los, bedek het gat waar de shampoo uitkomt met bijvoorbeeld plakband of plastic folie en doe de dop er weer op. En voila, een nietsvermoedend slachtoffer zal geen enkele druppel uit z’n fles krijgen. De verwarring is ongetwijfeld onbetaalbaar!

4. Haar drogen met special effects

Een klassieker, maar deze blijft geniaal. Strooi wat bloem in de haardroger. Dan is het enkel nog wachten op de eerste persoon die z’n haar moet drogen. Lachen geblazen! Daarna kan je je dag meteen vullen met alles op te ruimen …

5. “Huh wie is dat?”

Ook een oldie, maar een goeie om iemand beet te nemen, is deze grap. Vervang gewoon al je familiefoto’s door een andere, iets vreemdere foto.

6. Mentosexplosie

Mentos prank
Instructables

De legendarische Mentosprank blijft ook altijd goed. Om iemand echt beet te nemen, moet je een dun draadje rond een Mentos wikkelen. Het moeilijkste hieraan is dat je de Mentos in de dop moet doen om dan vervolgens voorzichtig de dop op de fles te draaien. Zonder dat de Mentos in de frisdrank valt natuurlijk.

7. Upside Down Glass Prank

Eentje die ook al jaren meegaat, is deze geweldige waterprank. Om de een of andere reden blijft deze toch altijd grappig!

8. Verberg willekeurige foto’s in heel je huis

Een ideale tijdsbesteding tijdens de lockdown is deze prank. Het enige wat je moet doen, is foto’s in verschillende formaten overal in het huis te verbergen. Je kan zelf kiezen wie of wat op de foto staat. Om je huisgenoten helemaal te plagen, kan je foto’s gebruiken van iemand die je huisgenoot niet kan uitstaan.

9. Overal elastiekjes

Deze prank vraagt wel wat tijd, maar je leedvermaak is zoveel groter. Wikkel één van de meest kostbare voorwerpen van je huisgenoot, zoals de afstandsbediening of hun telefoon, in meerdere lagen elastiekjes. En geniet dan maar vol hilariteit van hoe je slachtoffer al deze bandjes van z’n geliefd voorwerp haalt.

En nog vele andere …

Je hebt natuurlijk nog veel andere manieren om iemand te foppen. Zoals de stoelpoten aan elkaar vast te maken, zodat wanneer de ene stoel naar achter wordt geschoven de andere ook verschuift. Zout vervangen door suiker, emmer met water op de deur zetten, broekspijpen dichtnaaien, nepspinnen verstoppen, schoenveters aan elkaar vastbinden, …

Voor meer inspiratie kan je ook ons vorig artikel over onze 1 aprilgrappen lezen.

Meer
Lees meer...