1 op 30 mensen kakt tijdens het douchen op het werk

Douche Multitasken Kakken Werk
Unsplash

Iedereen heeft wel een rare gewoonte. Maar heel wat mensen liegen daarover. Tenzij ze een anonieme enquête invullen, natuurlijk. Een Brits badkamerbedrijf heeft onderzoek gedaan naar de gewoonten van mensen in de douche, zowel thuis als op het werk. En de resultaten zijn tegelijk interessant en verontrustend.

Multitasken in de douche. Wie doet het niet? De “taakjes” die mensen uitvoeren terwijl ze zich wassen, zijn uiteraard heel uiteenlopend. Ze verschillen bovendien sterk per geslacht. Zo blijkt dat 68 procent van de mannen plast in de douche, terwijl dat aantal bij vrouwen wat lager ligt, op 56 procent.

Je hebt gelijk: dat verschil is niet zo indrukwekkend. Interessanter wordt het als we gaan kijken naar het aantal mensen dat masturbeert in de douche. Meer dan de helft van de mannen geeft aan dat te doen, terwijl maar iets meer dan één op vier vrouwen soms een lange, persoonlijke douche neemt.

Vieze mensen, letterlijk

Die gegevens zijn (een deel van) de resultaten van het onderzoek van het Britse badkamerbedrijf QS Supplies. Het bedrijf haalde intieme informatie bij meer dan duizend mensen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Badkamergewoonten
QS Supplies

Het onderzoek ging deels over de douchegewoonten bij mensen thuis. Naast multitasken, werd ook bekeken hoe vaak mensen zich wasten. Eén procent van de respondenten gaf aan zich minder dan één keer per week te wassen. MINDER DAN ÉÉN KEER! Dat wil zeggen: niet. Jak.

Daarnaast beweert 18 procent van de mensen zich één tot drie keer per week te wassen. Dat klinkt misschien niet héél vies, maar dat wordt het wel wanneer je erbij zegt dat die cijfers niet alleen op de douche en het bad slaan. Ook snelle wasjes aan de lavabo worden meegerekend.

Douchen op het werk … vraagt tijd

Een ander stuk van het onderzoek focuste zich specifiek op douchegewoonten op het werk. Eén op drie mensen die zich op het werk douchen, geeft te toe tijdens het wasje te plassen. Eén op vier snuit z’n neus en een op vijf fluimt.

Douche werk
QS Supplies

Da’s op zich niet zo erg of fascinerend, maar de volgende cijfers maken die “banaalheid” onmiddellijk goed. Uit de studie blijkt namelijk dat één op twintig “werkdouchers” masturbeert. Op het werk. Daarnaast bleek ook dat één op dertig z’n behoefte doet tijdens het douchen.

Z’n behoefte. Dat wil zeggen: de grote boodschap. In de douche. Op het werk. Eén op dertig. Kijk dus maar eens rustig om je heen. En denk vooral twee keer na voor je een collega de hand schudt, want: één op dertig. Kakt. In de douche. Op het werk.

Gesponsorde artikelen