’13 Reasons Why’ krijgt een vierde seizoen, maar dat wordt wel het laatste

13 Reasons Why
Netflix

Het derde seizoen van 13 Reasons Why is nog niet eens beschikbaar op Netflix, en de streamingdienst heeft al een vierde besteld. Dat vierde seizoen wordt het laatste van de dramareeks en is al in productie.

Netflix maakt op 23 augustus het derde seizoen van 13 Reasons Why beschikbaar. En samen met de aankondiging, liet de streamingdienst ook weten dat het vierde seizoen van de dramareeks al in productie is. Dat wordt ook meteen het laatste en zal gaan over het afstuderen van de hoofdpersonages aan Liberty High.

Seizoen drie

Het derde seizoen van 13 Reasons Why zal dertien afleveringen tellen. Die spelen zich af acht maanden nadat Clay, Tony, Jessica, Alex, Justin en Zach erin geslaagd zijn om Tyler ervan te weerhouden zich van het leven te beroven. We krijgen te zien hoe Tyler herstelt, maar er duikt ook opnieuw een probleem op.

Na een belangrijke football-wedstrijd verdwijnt één van de spelers van het Liberty High-team. De groep start een onderzoek, maar daarbij komen iedereens grootste geheimen ook bloot te liggen.

Het derde 13 Reasons Why-seizoen heeft ook voor het eerst een echt trailer gekregen. Alles wat je daarover moet weten, lees je hier.

Scène geschrapt

De aankondiging van de releasedatum van het derde seizoen en de productie van het vierde, komt vlak na de heisa over het eerste seizoen van 13 Reasons Why. In de laatste aflevering van dat seizoen, is namelijk heel expliciet te zien hoe het (toenmalig) belangrijkste personage zelfmoord pleegt.

Experts zijn ervan overtuigd dat de serie gelinkt kan worden aan de steeds hoger wordende zelfmoordcijfers bij Amerikaanse jongeren. Ondertussen zijn er ook al twee studies die dat bevestigen. 13 Reasons Why is inderdaad enorm controversieel, maar de CEO van Netflix heeft de serie altijd verdedigd.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen