’13 Reasons Why’ lost trailer voor allerlaatste seizoen

Fans van 13 Reasons Why kunnen nu écht beginnen uitkijken naar het vierde en laatste seizoen. Want de reeks heeft nu ook een echte trailer gelost voor dat seizoen. Daarin komen we te weten waarover het laatste seizoen zal gaan en het ziet er alvast weer superspannend uit.

Nadat Netflix vorige week de startdatum voor het vierde en laatste seizoen van 13 Reasons Why bekendmaakte, komt de streamingdienst nu met de officiële trailer. En die belooft opnieuw een spannend seizoen, zoals we ondertussen van de reeks gewoon zijn.

Controverse

13 Reasons Why begon als het verhaal van Hannah Baker (Katherine Langford). Een tiener die zelfmoord pleegde. We volgden haar vrienden (en vijanden) in de periode na haar dood. Wanneer er een doos met cassettes opduikt. Deze cassettes werden ingesproken door Hannah en bestonden uit 13 verschillende kanten, elk gericht aan een specifiek persoon. Deze 13 tapes vormden samen de reden waarom Hannah overging tot zelfmoord.

Die zelfmoord zorgde voor heel wat ophef. Vooral het feit dat in de reeks duidelijk te zien was hoe Hannah te werk ging, werd op veel kritiek onthaald. Daarom werd uiteindelijk beslist om de scène uit de reeks te schrappen. Wie nu dus naar de laatste aflevering van het eerste seizoen van 13 Reasons Why kijkt op Netflix, zal de expliciete scène dus niet langer te zien krijgen. Daarnaast werd er ook een aparte aflevering opgenomen, getiteld Beyond The Reasons, waarin de acteurs met experten praten over de moeilijke onderwerpen in de reeks.

13 Reasons Why

https://www.youtube.com/watch?v=Pws-LN_-riM

Ondanks de commotie kreeg 13 Reasons why toch nog drie extra seizoenen. In het tweede en derde seizoen was te zien hoe de dood van Hannah en de inhoud van de tapes een enorme impact hadden op de studenten van Liberty High School. Want heel wat mensen waren mee schuldig aan de dood van Hannah, waardoor anderen haar dood wilden wreken. Zo overleed er uiteindelijk nog een tweede student van Liberty High School: Bryce Walker (Justin Prentice). Bryce kwam voor in de tapes van Hannah, omdat hij haar verkrachtte, heel wat mensen hadden dus een motief om de populaire jock te vermoorden en in het derde seizoen kwamen we te weten wie er uiteindelijk schuldig was.

Zach had Bryce in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten, maar het was uiteindelijk Alex (Miles Heizer) die Bryce in het water duwde waardoor hij verdronk. Toch kwamen zij er zonder kleerscheuren vanaf aangezien ze Monty, die Tyler (Devin Druid) aanrandde met een bezemsteel, frameden. Monty overleed later in de gevangenis waardoor het geheim bewaard leek te blijven. Maar niet iedereen gelooft het verhaal van Clay (Dylan Minnette), Tony (Christian Navarro), Jessica (Alisha Boe) en co. Zo blijkt uit de trailer voor het laatste seizoen van 13 Reasons Why.

Monty was framed

13 Reasons Why seizoen 4
Screenshot YouTube

In de trailer voor het vierde seizoen is te zien dat iemand in koeien van letters “Monty was framed” op de deuren van de school heeft gespoten in graffiti. Het geheim van Alex en z’n vrienden is dus niet meer zo geheim. Verder in de trailer wordt duidelijk dat het gaat om Winston Williams (Deaken Bluman), de vriend van Monty die niet gelooft dat zijn geliefde iemand zou vermoorden.

Verder in de trailer is ook te zien hoe Zach (Ross Butler) in elkaar wordt geslagen door iemand van het footballteam en hoe Clay naast een lijk zit met bloed aan z’n handen. Genoeg stof dus om er opnieuw een spannend seizoen van te maken.

Laatste seizoen

Het vierde seizoen van 13 Reasons Why wordt meteen ook het laatste. Dat liet Netflix eerder al weten. In de aankondiging van de releasedatum van het vierde seizoen was te zien dat het ook voor de acteurs emotioneel was om het laatste seizoen op te nemen.

In die video waren de acteurs te zien op de laatste lezing van het script en op de laatste opnamedag. En dat was duidelijk een emotioneel moment voor alle acteurs, die al sinds 2017 te zien zijn in de reeks.

Bekijk de trailer voor het laatste seizoen van 13 Reasons Why:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...