5 manieren om de batterij van je iPhone 6s sneller op te laden

Het is één van die dingen waar iedereen zich wel eens aan ergert: je smartphone die een platte batterij heeft. Eigenaars van een iPhone 6s moeten daarom even goed opletten, want er bestaan verschillende manieren om de batterij van het toestel sneller op te laden. Sneller dan de 2 uur en 40 minuten dat het nu zou duren.

1. Zet je toestel op vliegtuigstand

iPhone 6s

Je weet waarschijnlijk wel dat je toestel veel energie verspilt door een aantal operaties die het moet onderhouden. Logisch dus dat je iPhone sneller gaat opladen wanneer je die dingen uitzet. Dat kan je eenvoudig doen door de vliegtuigstand in te schakelen. Onder andere Wi-Fi zal niet meer werken, en die energie kan je toestel gebruiken om sneller op te laden. Ook heel wat voortdurend actieve apps zal je hiermee de mond snoeren. Let wel op, want je kan dan ook geen oproepen of berichten ontvangen, en ook data en GPS werken niet.

2. Gebruik een 2.1 amp-lader

Deze is heel interessant: de lader die we bij onze iPhone 6s of 6s Plus krijgen, is eigenlijk maar een lichtgewicht. Er bestaan veel sterkere laders die veel harder kunnen werken. Bij een iPad zit bijvoorbeeld al een 2.1 amp-lader. Heb je geen iPad, dan kan je de lader altijd in een winkel van Apple kopen. Maar er staan ook gelijkaardige laders gewoon op Amazon. We zien er al die amper 6 euro kosten, ongeveer drie keer minder dan bij Apple zelf. Al kunnen de prestaties ook wel variëren.

Maar is het wel gezond voor je iPhone om hem met de lader van een iPad op te laden? Mensen zijn bang dat de kleinere batterij van de iPhone dat niet zal aankunnen. Maar volgens Forbes is dat een fabeltje en zijn iPhones zodanig gemaakt dat ze een veel hogere snelheid dan die van de 1.5 amp-lader kunnen verteren. Ook Apple heeft bij de functionerende toestellen voor de iPad-lader een lijst genoteerd met de iPhone 6s en 6s Plus, alsook oudere modellen.

Apple

3. Draai je telefoon om

De volgende keer moet je je iPhone gewoon omdraaien, dus met het scherm naar beneden. Op die manier zullen er geen berichten kunnen oplichten, en gaat er tijdens het opladen geen energie verloren. Dit is eveneens een manier om de levensduur van je batterij te verlengen, volgens iPhone Hacks gaat een volle batterij zo zelfs een uur langer mee.

4. Zet je toestel in de spaarmodus

Wil je wel nog bereikbaar zijn, dan kan je de vliegtuigstand niet inschakelen. Maar er bestaat ook een energiebesparingsmodus. Daarmee schakel je weer een pak activiteiten uit: automatische downloads, Siri, het binnenhalen van mails en andere features die je batterij alleen maar leegzuigen.

5. Laad je iPhone op bij kamertemperatuur

iStockphoto

Jawel, ook de temperatuur is belangrijk voor je iPhone. Wanneer het buiten ijskoud is, zal de batterij sneller leeglopen. En ook in een verschroeiende hitte loopt de batterij sneller plat. Volgens Battery University gaat je toestel afzien vanaf temperaturen boven 28 graden Celsius. Dus zorg voor een aangename temperatuur en je iPhone zal sneller opladen.

(Bron: The Daily Dot)
Meer
Lees meer...