Coronacrisis: 5 miljoen mondmaskers aangekomen in België, nijpend tekort kan opgevangen worden

5 miljoen mondmaskers aangekomen in België.
Pixabay

Er zijn 5 miljoen nieuwe mondmaskers aangekomen op de militaire luchthaven van Luik-Bierset. Het gaat om de bestelling van de federale regering om de coronacrisis in ons land aan te pakken. Op diezelfde luchthaven kwamen gisteren al 100.000 mondmaskers toe. Die waren bedoeld voor Italië, maar het land werd al door een andere levering bevoorraad.

Er is ’s nachts een vliegtuig met aan boord een lading van 5 miljoen mondmaskers geland op de militaire luchthaven van Luik-Bierset. Dat meldt onder meer de VRT. De mondmaskers werden overgebracht naar de kazerne Majoor Housiau in Peutie. Vanaf daar zullen ze verdeeld worden over de verschillende ziekenhuizen in ons land.

Nijpend tekort

De medische instellingen wijzen erop dat de maskers zo snel mogelijk verdeeld dienen te worden, omdat het tekort nu wel heel dichtbij is. Ook in de woonzorgcentra is het tekort ook zeer nijpend aan het worden.

Ook de Vlaamse regering bestelde voor 7 miljoen euro aan maskers. Die levering is nog onderweg. Momenteel zijn gedetineerden in de Belgische gevangenissen ook mondmaskers aan het naaien voor de bevolking.

Gesponsorde artikelen