(G)-Idle kondigt eerste comeback met vijf leden aan

Op maandag 14 maart 2022 komt de K-popgroep (G)-Idle met een nieuw album. Het wordt het eerste volledige studioalbum van de groep en ook de eerste comeback van (G)-Idle met vijf leden. Vorig jaar werd Soojin na een schandaal rond pesten uit de groep verwijderd.

Na meer dan een jaar komt (G)-Idle met nieuw werk als groep. De laatste release van (G)-Idle dateert van januari 2021, meer dan een jaar geleden dus. In tussentijd brachten Yuqi en Soyeon wel solonummers uit.

‘I Never Die’

Het eerste studioalbum van (G)-Idle zal ‘I Never Die’ heten en zal dus de eerste comeback worden van (G)-Idle zonder Soojin. De vorige comeback van (G)-Idle, HWAA, dateert al van begin 2021. Dat nummer kreeg toen ook een remix door onze eigen Dimitri Vegas en Like Mike.

‘I Never Die’ wordt het eerste studioalbum van (G)-Idle, maar past wel perfect in het rijtje van EP’s van de groep. Die kregen namelijk de namen: ‘I Am’, ‘I Made’, ‘I Trust’ en ‘I Burn’. (G)-Idle lanceerde al een eerste comeback teaser voor het album. Daaruit valt al af te leiden dat we geen vrolijke nummers moeten verwachten en dat de groep kiest voor een donkere comeback.

Bekijk hier de comeback trailer van ‘I Never Die’:

Soojin

In het voorjaar van 2021 was er heel wat te doen rond pesterijen in Zuid-Korea. Verschillende K-popsterren werden er daarbij van beschuldigd dat ze tijdens hun jeugdjaren klasgenoten pestten. Een daarvan was Soojin van (G)-Idle. Nadat de geruchten de kop opstaken, werd zij door Cube Entertainment op pauze gezet.

Die pauze duurde van maart tot augustus, wanneer werd aangekondigd dat Soojin definitief de groep zou verlaten. (G)-Idle zou verdergaan met vijf leden. Volgende maand krijgen we zo dus de eerste comeback van de groep met de resterende leden Miyeon, Minnie, Soyeon, Yuqi en Shuhua.

Meer
Lees meer...