7 redenen om naar De Behandeling te gaan kijken

Vanaf morgen (29 januari) kan je naar De Behandeling gaan kijken in de bioscoop. Wij zetten op een rij waarom deze nieuwe Vlaamse film de moeite waard is.

1. Geert Van Rampelberg

debehandeling.be
Veel vrouwen zullen het met ons eens zijn dat de looks van Geert Van Rampelberg een goede reden zijn om naar de bioscoop te gaan. Maar natuurlijk is het ook veel meer dan dat: Geert is gewoon een steengoede acteur. Denk maar aan zijn rollen in onder andere Dubbelleven en Tot Altijd. We zijn benieuwd hoe hij het er in zijn eerste dragende hoofdrol vanaf zal brengen, zeker omdat het een zeer zware, emotionele rol is.

2. De andere acteurs

Maar ook de andere acteurs zijn de moeite waard, ook al zullen hun namen je misschien niet veel zeggen. Ina Geerts speelde vooral theater, Laura Verlinden speelde een van de hoofdrollen in De Smaak van De Keyser en Johan Van Assche ken je uit Het Goddelijke Monster. Een vrij onbekende, maar tegelijkertijd ook veelbelovende cast.
debehandeling.be

3. Het verhaal

Minstens even belangrijk: het verhaal, een bewerking van het boek The Treatment van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder. Het gaat over speurder Nick Cafmeyer, die zich buigt over een zaak waarin een 9-jarig jongetje ontvoerd, misbruikt en vermoord wordt. Voor Cafmeyer is dat het begin van een klopjacht naar de dader, maar ook van een persoonlijke strijd. De zaak roept immers herinneringen op aan de verdwijning van zijn eigen broertje, die nooit opgelost werd. Het psychologische verhaal sleept je onmiddellijk mee.

debehandeling.be

4. De regisseur

Hans Herbots is geen onbekende. Hij heeft al de regie van een aantal populaire series op zijn cv staan, waaronder Wittekerke, Flikken, Zone Stad en Het Goddelijke Monster. En ook op filmvlak is hij geen newbie. Hij regisseerde ook al Verlengd Weekend, Windkracht 10: Koksijde Rescue en Bo.

5. De trailer

Als je de trailer in de cinema ziet, dan word je meteen meegezogen. Het filmpje is erg spannend opgebouwd, waardoor je meteen het hele verhaal wil kennen. Ook achteraf liet de trailer ons niet meteen los…

6. De stijl

Uit de trailer blijkt ook meteen de stijl van de film. Het is geen lichtvoetige thriller, integendeel. De film is erg donker: niet alleen qua inhoud, maar ook qua vormgeving. In tegenstelling tot vroegere Vlaamse thrillers zoals Vermist en De Zaak Alzheimer, lijkt De Behandeling veel intenser. Zeker in de cinema zal dat voor een unieke ervaring zorgen.
debehandeling.be

7. De reacties

Vorige dinsdag ging de film al in première in Antwerpen, waar de reacties zeer lovend waren. Zelfs Mo Hayder, de schrijfster van het boek, was ontroerd door de verfilming. Sommige kijkers vonden de film wel ‘extreem eng’. Maar dat kunnen wij wel aan, toch?
Meer
Lees meer...